Επιπλέον προβολή για τη «Γλυκιά Ζωή» του Φελίνι

Μετά τη sold out προβολή της εμβληματικής ταινίας του Federico Fellini «Γλυκιά Ζωή» που άφησε εκτός αίθουσας πολλούς απογοητευμένους θεατές, προγραμματίστηκε μια επιπλέον προβολή του φιλμ την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. -στο πλαίσιο παράτασης του αφιερώματος στον Φελίνι κατά μία ημέρα.

NewsRoom 19/10/2021 | 17:07

Ταυτόχρονα, παράταση μίας ημέρας παίρνει και η online προβολή των ντοκιμαντέρ Fellinopolis και Υπέροχος κύριος Φελίνι - Συνέντευξη με τον Γουές Άντερσον στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης. 

Στη Γλυκιά Ζωή πρωταγωνιστεί η Anita Ekberg και ο Marcello Mastroianni, αξέχαστοι στη διάσημη σκηνή της Φοντάνα ντι Τρεβι από την θρυλική ταινία του μαέστρο. Θυμίζουμε πως ο όρος «παπαράτσι» προέκυψε χάρη στο παρατσούκλι ενός σκανδαλοθήρα φωτογράφου που ακολουθεί τον πρωταγωνιστή.

Οι ταινίες προβάλλονται ψηφιακά αποκατεστημένες σε 2Κ και 4Κ. Το αφιέρωμα παρουσιάζουν η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Tempo Forte και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Λούτσε Τσινετσιτά. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού KOSMOS 93.6 και 107.0, που γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην μεγάλη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Iερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Τηλ.: 2103609695