Επιθεωρητής της ΤτΕ καταθέτει στην Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ (LIVE)

Ο Γιώργος Πάσχας, διευθυντής Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος καταθέτει σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

57ecd9711dc52479088b47b6

Η κατάθεση αναμένεται να είναι πολύωρη και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, το ποσό δανειοδότησης προς όλα τα ΜΜΕ από όλες τις τράπεζες είναι 900 εκατομμύρια και για τα ποσά αυτά οι ακάλυπτοι κίνδυνοι, όπως επισημαίνουν πορίσματα και εκθέσεις, είναι 50% έως 90%.

Την ίδια στιγμή, τα δάνεια των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτή τη στιγμή φτάνουν στα 400 εκατομμύρια ευρώ (211 για ΝΔ και 190 για ΠΑΣΟΚ) και δεν φαίνεται τρόπος να αποπληρωθούν για τα επόμενα 70 χρόνια.

Το ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί επαρκώς σήμερα είναι τί ακριβώς έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική και ελεγκτική Αρχή για να προλάβει το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής η διευθύντρια της ΤτΕ, Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου, παραδέχτηκε ότι με επισφαλή δάνεια οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούσαν τα κόμματα και ΜΜΕ, ενώ η τράπεζα έδινε απλώς «οδηγίες συμμόρφωσης» προς όσους το παράκαναν.

Το επόμενο διάστημα ενώπιον της Εξεταστικής θα βρεθούν ο τέως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ηλία Προβόπουλου και ο νυν διοικητής Γιάννης Στουρνάρας.

Ακόμη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τον Οκτώβριο αναμένεται να καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος Αναστασιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή έχουν καταθέσει ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος, ο εκδότης της «Καθημερινής» Θέμης Αλαφούζος, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «Πήγασος» Φώτης Μπόμπολας, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA» Δημήτρης Κοντομηνάς, ο γιος του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτης, ο επικεφαλής του ομίλου των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Αυγή» Δημήτρης Στούμπος.

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

seismos 1

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό…

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Λοβέρδος 1

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών θα “ριχτεί” και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και ανακοίνωσε…