Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ: Ο Στέλιος Παππάς αναλαμβάνει τον ΟΑΣΘ για να καθαρίσει η ‘’κόπρος του Αυγεία’’

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά τα σχόλια της ΝΔ για την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, ιστορικού στελέχους της Αριστέρας και του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου, στη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

598c62e51dc52453618b456d

Όπως σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «η ΝΔ επιλέγει να επιτεθεί με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο, του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της».

«Ο Στέλιος Παππάς» συνεχίζει το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα «έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο».

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Παππάς, «αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή. Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η ‘’κόπρος του Αυγεία’’ που δημιούργησαν στον Οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός εξαπολύει μέσω του γραφείου Τύπου του ευθεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό».

Υπενθυμίζεται πως από χθες όταν έγινε γνωστή η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ η ΝΔ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε σκωπτικά: «Ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!».

Απάντηση στη ΝΔ έδωσε πάντως σήμερα ο ίδιος ο κ. Παππάς, ο οποίος μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δέχθηκε τη συγκεκριμένη θέση για «να καθαρίσουμε έναν Οργανισμό ο οποίος δεν έχει και την καλύτερη φήμη» και πρόσθεσε ότι «έχουμε πολύ και σοβαρή δουλειά να κάνουμε για να παίζουμε. Η σύνδεσή της δικής μου τοποθέτησης μου με τον Νίκο είναι τελείως βλακώδης. Είμαστε στο κίνημα με κατάθεση ψυχής. Μερικές φορές γελάω μερικά από αυτά που λέγονται και θα τα χρησιμοποιώ ως ανέκδοτα».

Ο ίδιος τοποθετήθηκε για το ζήτημα της αποποίησης του μισθού του, υπογραμμίζοντας πως «ήταν ζήτημα τιμής για μένα να αποποιηθώ τον μισθό του προέδρου του ΟΑΣΘ την στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες απλήρωτοι. Είμαι λιτός άνθρωπος, μου φτάνει η σύνταξή μου και κυκλοφορώ με το λεωφορείο. Θα δημοσιοποιήσω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία».

Ο Στέλιος Παππάς τόνισε επίσης ότι «αυτή η ιστορία είναι μεταβατική, έχει μια ημερομηνία λήξης στο τέλος του 2019, γιατί μια – μια τις δραστηριότητες πρέπει να τις εξυγιάνουμε και να τις μεταβιβάζουμε στον νέο φορέα. Να ξεσκαρτάρουμε την κατάσταση για να μπορέσει σε έναν χρονικό ορίζοντα ορατό να υπάρξει μια απολύτως εξυπηρετική διαδικασία για τους πολίτες. Δεν έρχομαι από τον Άρη, αλλά από την Αθήνα, και με πολύ καλή γνώση επί του θέματος». Τέλος δεσμεύτηκε ότι «όπου υπάρχουν σκάνδαλα θα τα αποκαλύψουμε. Με αυτή την εντολή ερχόμαστε στον ΟΑΣΘ».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…