Επίθεση στο Λούβρο: 29χρονος Αιγύπτιος ο δράστης

Στην ταυτοποίηση του άνδρα που έσπειρε τον πανικό σήμερα το πρωί στο Παρίσι και συγκεκριμένα έξω από το μουσείο του Λούβρου, προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, όπως μεταδίδει το Reuters.

5894c0b21dc524dc0f8b49a4

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 29χρονο από την Αίγυπτο.

Το κρατικό Europe 1 αναφέρει πως οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση του δράστη με τη βοήθεια του κινητού του τηλεφώνου που βρέθηκε στο σακίδιο που είχε μαζί του.

Το Europe 1 αναφέρει πως ο 29χρονος Αιγύπτιος είχε έρθει στη Γαλλία στις αρχές Ιανουαρίου του 2017.

Αν και το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα είχε αίσιο τέλος ήταν αρκετό, για να «ξυπνήσει» μνήμες από παλαιότερα τρομοκρατικά χτυπήματα από αυτό στο Μπατακλάν και στη Νίκαια.

Οι γαλλικές αρχές, στις ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για επίθεση «τρομοκρατικού χαρακτήρα», όπου ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον στρατιωτικής περιπόλου στην είσοδο του μουσείου του Λούβρου, κρατώντας ματσέτα και φωνάζοντας στα αραβικά «Αλλάχ Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι ο πιο μεγάλος»), πριν τραυματισθεί σοβαρά από στρατιώτη που άνοιξε πυρ εναντίον του.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 10:00 τοπική ώρα, στην είσοδο της γκαλερί του Καρουζέλ του Λούβρου, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο πιο πολυσύχναστο μουσείο του κόσμου.

Ένας στρατιωτικός τραυματίσθηκε ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ο δράστης τραυματίσθηκε σοβαρά στην κοιλιά, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Καντό. Τα δύο σακίδια που έφερε στην πλάτη του ο δράστης δεν περιείχαν εκρηκτικά.



Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…