Επίθεση σε αστυνομική ακαδημία στο Πακιστάν

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση στην πόλη Κέτα του Πακιστάν όπου σύμφωνα με το BBC ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση στην ακαδημία της αστυνομίας.

NewsRoom 24/10/2016 | 23:56

Εκεί διαμένουν τουλάχιστον 500 δόκιμοι αστυνομικοί, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως 7 αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πέντε ένοπλοι εισήλθαν στην ακαδημία και ξεκίνησαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Τοπικά μέσα αποδίδουν το χτύπημα στις τρομοκρατικές ομάδες NDS και RAW οι οποίες βρίσκονται σε χρόνια διαμάχη με την κυβέρνηση, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει επισήμως αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Τον Αύγουστο συνολικά 88 άνθρωποι έχασαν στην πόλη Κέτα τη ζωή τους από επιθέσεις κατά νοσοκομείων και δικηγορικών γραφείων.

Τοπικά μέσα τονίζουν πως οι ένοπλοι έκαναν έφοδο από την κεντρική είσοδο της ακαδημίας πριν μπουν στους κοιτώνες των δόκιμων αστυνομικών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το BBC αυτή τη στιγμή στους κοιτώνες βρίσκονται περισσότερα από 250 άτομα.

«Η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία θα συνεχιστεί. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Δεν θα νικηθούμε από τις τρομοκρατικές δυνάμεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός της χώρας Νβάζ Σαρίφ.