Επίθεση με μαχαίρι σε δύο στρατιώτες στις Βρυξέλλες – Νεκρός ο δράστης

Νεκρός είναι ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο στρατιώτες που περιπολούσαν στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο από στέλεχος της εισαγγελίας της βελγικής πρωτεύουσας.

59a083481dc52443548b4668

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εισαγγελίας του Βελγίου στο Reuters, ο δράστης δέχτηκε πυρά και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση πριν καταλήξει. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εισαγγελίας είχε διευκρινίσει ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν ο δράστης είχε τρομοκρατικές διασυνδέσεις. «Με την ταυτότητα που έχουμε πρόκειται για έναν άνδρα 30 ετών, ο οποίος δεν είναι γνωστός για τρομοκρατικές ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εισαγγελίας.  


Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν στις Βρυξέλλες, με τους στρατιώτες να τραυματίζονται ελαφρά. Ο ένας στο πρόσωπο, ο άλλος στο χέρι.

Πλήθος αστυνομικών κατέφθασαν στο σημείο, απαγορεύοντας τη διέλευση οχημάτων και πεζών. Ο δήμαρχος των Βρυξελλών και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έφθασαν, επίσης, στο σημείο.

Ο βέλγος πρωθυπουργός, Charles Michel, δήλωσε στο Twitter: Όλη μας την υποστήριξη στους στρατιώτες μας .Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας παραμένουν σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από αστυνομικούς, στους δρόμους των Βρυξελλών περιπολούν και στρατιώτες, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που ενισχύθηκαν μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι το 2015 αλλά και στην ίδια τη βελγική πρωτεύουσα στις αρχές του 2016. Τον Ιούνιο στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…