Newsroom

Newsroom

Επίθεση Μάντσεστερ: Συγκλονιστική μαρτυρία για τα τελευταία λόγια της 8χρονης Σάφι Ρούσσος

Συγκλονίζει η μαρτυρία του 43χρονου οδηγού φορτηγού Paul Reid για τις φριχτές στιγμές που έζησε στο Μάτσεστερ Αρένα αμέσως μετά την επίθεση αλλά και για τον αγώνα του να σώσει την 8χρονη Σάφι Ρούσσος, το μικρότερο θύμα, που έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε.

5926c9cb1dc5240b0e8b4573

Σύμφωνα με την Sun, ο 43χρονος άνδρας μόλις άκουσε την έκρηξη έτρεξε προς το σημείο για να βρει τον τρομοκράτη. Ωστόσο, αντί γι’ αυτό βρέθηκε να βοηθάει τους τραυματίες. Ανάμεσά τους ήταν και η 8χρονη Σάφι.

Με δακρυσμένα μάτια ο Paul Reid ανέφερε για εκείνη την βραδιά:

«Η συναυλία τελείωνε και βρισκόμουν στα κάτω κάτω σκαλοπάτια που οδηγούσαν προς την κύρια έξοδο. Τότε μόλις άκουσα μια έκρηξη. Είδα σκόνη, καπνό και πράγματα να φεύγουν από εδώ και από εκεί. Έτρεξα πίσω στις σκάλες και έψαχνα να βρω τον τρομοκράτη. Ήξερα ότι ήταν βόμβα αυτό που ακούστηκε. Οι άνθρωποι φώναζαν, έτρεχαν και ούρλιαζαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους ήχους. Μέσα στην αίθουσα επικρατούσε το απόλυτο χάος. Υπήρχαν άνθρωποι στο έδαφος παντού. Κοίταξα το τηλέφωνό μου, ήταν 10:32. Τηλεφώνησα στο 999 και έλεγα στη γυναίκα: “Απλά στείλτε τα πάντα στο Manchester Arena, έχει συμβεί κάτι πολύ μεγάλο”. Πρέπει να ήμουν από τους πρώτους που κάλεσα επειδή ήταν δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη. Υπήρχαν άνθρωποι νεκροί παντού και άνθρωποι που έτρεχαν πανικόβλητοι προς το σιδηροδρομικό σταθμό.»

Όπως αναφέρει, έπρεπε να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Ανάμεσα στους τραυματίες είδε και μια μικρή κοπέλα και έτρεξε προς το μέρος της. Βρισκόταν σχεδόν δίπλα από την πόρτα εξόδου φορώντας ένα μπλουζάκι, γκέτες και μποτάκια.

«Είδα το μικρό κορίτσι να έχει τις αισθήσεις του και την ρώτησα “Ποιο είναι το όνομά σου;” Νομίζω ότι είπε Σάφι. Όταν την ρώτησα πόσο χρονών είναι μου είπε οκτώ. Ήθελα να συνεχίσω να της μιλάω και να την ρώτησα αν είχε απολαύσει τη συναυλία, αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι ενέπνεε με δυσκολία. Τότε με ρώτησε: “Πού είναι η μαμά μου;” της είπα, “δεν ξέρω αλλά θα την βρούμε μέσα σε ένα λεπτό. Μην ανησυχείς. Θα το λύσουμε. Θα είστε εντάξει”. Με ρώτησε “τι συνέβη;” αλλά δεν ήξερα τι να της πω απλά προσπάθησα να την καθησυχάσω. Τότε έφτασε ένας διασώστης. Έκοψε το παντελόνι του κοριτσιού, έκανε μια γρήγορη εκτίμηση και μου είπε να σταματήσω. Η κοπέλα προσπαθούσε να κοιμηθεί, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να την κρατήσω ξύπνια. Της κρατούσα το πρόσωπο και της ζητούσα να μείνει ξύπνια. “Θα γίνεις καλά. Έρχονται να σε πάρουν σε ένα λεπτό”. Ωστόσο, άρχισε να χάνει την συνείδησή της. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τότε άρχισε να τρέμει και μου είπε ότι κρύωνε. Έβγαλα το παλτό μου και την σκέπασα, αλλά συνέχισε να τρέμει. Πλησίασε μια γυναίκα που είπε ότι ήταν νοσοκόμα και άρχισα να κάνει εκτίμηση για τη Σάφι. Έφτασαν δύο – τρεις αστυνομικοί και μου είπαν ότι έπρεπε να τη βγάλουμε από εκεί».

Στη συνέχεια ο Paul Reid αναφέρει πως μαζί με τους διασώστες δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο φορείο και έβαλαν πάνω προσεκτικά την Σάφι.

«Ήταν ξύπνια αλλά δεν έκλαιγε ούτε γκρίνιαζε, ούτε λίγο. Ήταν ήσυχη. Τη βάλαμε στο ασθενοφόρο. Ήταν ακόμα ζωντανή και είχε τα μάτια της ανοιχτά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να τη σώσουμε αλλά τελικά κανείς δεν μπόρεσε. Την ήξερα μόνο για λίγα λεπτά αλλά δεν θα την ξεχάσω ποτέ» κατέληξε ο Paul Reid

Όπως λέει ο ίδιος στη συνέχεια επέστρεψε στο φουαγιέ του γηπέδου όπου και συνέχισε να βοηθάει τους τραυματισμένους όπως μπορούσε.




Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…