Newsroom

Newsroom

Επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης – "Ήθελαν νεκρό αστυνομικό"

Για ανθρωποκτόνο διάθεση των κουκουλοφόρων που πέταξαν σήμερα τα ξημερώματα βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

59f1a6cf1dc524e24a8b45b5

«Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή βρήκε καταφύγιο στη θωρακισμένη σκοπιά. Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση… Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο» κατήγγειλε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα… φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο και νεκρό πολίτη» πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 2:30 όταν ομάδα 10 κουκουλοφόρων μετέβη στο τμήμα επί της οδού Κονίτσης όπου και πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ προκαλώντας φθορές σε ένα περιπολικό και ένα ΙΧ. Επίσης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές έριξαν και ορυκτέλαιο στο χώρο για να συντηρηθεί η φωτιά. 


Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά στα δύο οχήματα, στα οποία προκλήθηκαν ζημιές, ενώ οι δράστες μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν.

Την ώρα της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκονταν επτά κρατούμενοι, ενώ ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Η επίθεση κράτησε μόλις δύο λεπτά, με τους κουκουλοφόρους να εξαφανίζονται στα γύρω στενά χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία προσαγωγή ή σύλληψη.


Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…