Επιμονή στις δεσμεύσεις και αυτοσυγκράτηση συνιστά ο Βενιζέλος

Με επιμονή στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας προς τους δανειστές συνεχίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ συνιστά αυτοσυγκράτηση αναφορικά με…

venizelos 11 0

Με επιμονή στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας προς τους δανειστές συνεχίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ συνιστά αυτοσυγκράτηση αναφορικά με χειρισμούς σε ζητήματα όπως η διαθεσιμότητα.

Σε σύσκεψη που είχε με κοινοβουλευτικά, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στην πορεία εξόδου από την κρίση και όσον αφορά στα προαπαιτούμενα, τόνισε πως το θέμα είναι να τίθενται όλα τα ζητήματα, αλλά με οργανωμένο τρόπο και πως αυτό είναι κάτι που θα το κάνει ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικουπη, σχετικά με τη συζήτηση που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες με αφορμή το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων και που επεκτάθηκε σε άλλα θέματα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «θέλει αυτοσυγκράτηση αυτή η συζήτηση», ότι «πρέπει να τηρούνται οι δεσμεύσεις» και ότι «άλλο είναι η χαλάρωση της πορείας για την έξοδο από την κρίση», με το όποιο «σίγουρα δεν συμφωνούμε», και ότι «άλλο πράγμα είναι η αλλαγή φάσης στην οποία βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα θέματα, η δημόσια διοίκηση, το κράτος, η οικονομία, τα φορολογικά κ.ά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για όλα τα θέματα, όπως μεταξύ άλλων και αυτού που αφορά τη «μικρή ΔΕΗ».

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι το στίγμα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δοθεί σε κρίσιμα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και τα οποία αφορούν ειδικότερα φορολογικά θέματα, ρυθμίσεις αναφορικά με τα δάνεια, τα «κόκκινα» δάνεια και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης.

Υπογράμμισε επίσης ότι προτεραιότητες συνεχίζουν να είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, οι νέες θέσεις εργασίας, το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας, η κοινωνική συνοχή, η αποκατάσταση των αδικιών και τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορά και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το οποίο εκτίμησε ότι γύρισε «μπούμερανγκ» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «φιάσκο», για «σκευωρία» και «λάσπη».

Είπε ακόμα ότι, παρότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει θέματα για να υπάρξουν βήματα εθνικής ενότητας και συνεννόησης, στον ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που θέλουν είναι να μη συνομιλούν με κανέναν, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ, ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με το ΚΚΕ, αλλά μόνο με το κόμμα του κ. Καμμένου.

Όσον αφορά σε κομματικά θέματα που συζητήθηκαν, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι βασικός στόχος είναι πώς θα αναδιοργανωθεί το ΠΑΣΟΚ, κεντρικά, περιφερειακά, νομαρχιακά, τοπικά, ενώ προγραμματίζει να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης.

Επιπλέον, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Όσον αφορά το θέμα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «είμαστε καθαροί, επίμονοι, σταθεροί» και πως ισχύει «ό,τι έχουμε πει έως σήμερα».

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς θα δημιουργηθεί μια ομάδα επαφής η οποία θα κάνει οργανωμένες συζητήσεις και στην οποία θα συμμετάσχουν πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά. Επιπλέον, στο συνέδριο του Ποταμιού, το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καΐλή.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε στη σύσκεψη ότι νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ορίζεται ο Δημήτρης Καρύδης στη θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που συμμετέχει πλέον στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς επίσης και ότι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Γιάννης Κουτσούκος (μετά τη συμμετοχή του Πάρι Κουκουλόπουλου στο κυβερνητικό σχήμα). Δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…