Επιμένουν οι Τζιχαντιστές: Ανέβασαν βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει την "κατάρριψη" του ρωσικού αεροσκάφους

Την ευθύνη μιας τρομοκρατικής ενέργειας που επισήμως αμφισβητείται – κι από τις Αιγυπτιακές αρχές, αλλά και από τους Ρώσους-  ανέλαβαν…

c78f8d7c 1400 47fa b0bb 2934448d1331 2

Την ευθύνη μιας τρομοκρατικής ενέργειας που επισήμως αμφισβητείται – κι από τις Αιγυπτιακές αρχές, αλλά και από τους Ρώσους-  ανέλαβαν οι Τζιχαντιστές μ’ ενα βίντεο κι ενα μήνυμα που ανέβασαν στο διαδίκτυο. 

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε ένα βίντεο σε λογαριασμό που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος και υποτίθεται ότι δείχνει την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε μετά από την ανάρτηση ενός μηνύματος στο Twitter, με την οποία το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο «αναλαμβάνει την ευθύνη» για την κατάρριψη του αεροσκάφους που κόστισε τη ζωή σε 224 άτομα.

«Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι» ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε «αντίποινα» για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών