Newsroom

Newsroom

Επιμένουν οι Γερμανοί για συνεργασία Αθήνας – Άγκυρας στο Αιγαίο

Επιμένουν στο αίτημά τους οι Γερμανοί για συνεργασία Αθήνας - Αγκυρας στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Καμία συζήτηση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

lesvo pro

Επιμένουν στο αίτημά τους οι Γερμανοί για συνεργασία Αθήνας – Αγκυρας στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Καμία συζήτηση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ επανέλαβε τη Δευτέρα την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη και να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των συμμοριών διακίνησης προσφύγων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, αναφερόμενος στις ελληνικές αντιδράσεις, διευκρίνισε ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να κρίνει τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Είναι ευρωπαϊκή πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία, καθώς και ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας να υπάρξει έλεγχος των διακινητών και ελεγχόμενη, οργανωμένη, μετανάστευση, σημείωσε.

Η ελληνική πλευρά, από την πρώτη κρούση των Γερμανών την περασμένη εβδομάδα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας με την Αγκυρα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε πως κοινές περιπολίες με την Τουρκία στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορούν να υπάρξουν.

Είχε εξηγήσει πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί αφενός η Αγκυρα συνεχίζει τις παραβιάσεις και τις αμφισβητήσεις σε θέματα που είναι ξεκαθαρισμένα από το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και επειδή για να υπάρξει έλεγχος των προσφυγικών ροών, πρέπει να υπάρξει έλεγχος εντός των τουρκικών εδαφών.

Μουζάλας: Καμία σκέψη για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες

Στην επισήμανση ότι δεν γίνεται συζήτηση για κοινές περιπολίες ελληνοτουρκικών, πεζών δυνάμεων στα μικρασιατικά παράλια, αλλά γίνεται μόνο λόγος για περιπολίες ελληνοτουρκικών κοινών, ναυτικών δυνάμεων στον ελλαδικό θαλάσσιο χώρο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε στο Real FM:

«Την ημέρα που γινόταν αυτός ο σάλος, ήμουν στην Κωνσταντινούπολη και είχα επαφή με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών και με τον υπεύθυνο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Ουδείς έθεσε θέμα κοινών περιπολιών, ούτε καν ως υπαινιγμό.

Αυτό είναι κάτι που φάνηκε -από ό,τι κατάλαβα- εκ των υστέρων, από την πρόταση Γιουνκερ, το οποίο ο πρωθυπουργός πολύ λογικά στη Σύνοδο Κορυφής το απέρριψε και το διόρθωσε αμέσως και δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…