Επιμένει το ΔΝΤ: Ακόμα χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Απαραίτητη» χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

5908a6631dc524fe428b465a

Οι δηλώσεις αυτές από τον εκπρόσωπο  του ΔΝΤ έρχονται λίγες ώρες μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό σύστημα.

Το ΔΝΤ επιμένει και ουσιαστικά λέει στους Ευρωπαίους εταίρους  ότι η συμφωνία στην Αθήνα τακτοποιεί ένα προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς ακόμα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με το Reuters, τόσο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ όσο και η διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχουν επισημάνει πολλές φορές ότι η συγκεκριμενοποίηση των παρεμβάσεων για το ελληνικό χρέος αποτελεί πάγια θέση του ΔΝΤ, την όποια έχουν εκφράσει πολλές φορές τόσο οι εκπρόσωποί του, όσο και η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το κουαρτέτο, σημείωνε πως τις «επόμενες εβδομάδες» θα γίνουν «περαιτέρω συζητήσεις» πάνω σε μία «αξιόπιστη στρατηγική» που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…