Newsroom

Newsroom

Επιμένει στο δικό του σενάριο για εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι είπε στο Ρ/Σ του ΣΚΑΪ

Αγνοεί όσους φωνάζουν ότι «δεν βγαίνει ο χειμώνας» και επιμένει στη δική του επιθυμία για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών 

ek skai

Ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες από τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, κλείνοντας τα αυτιά του ακόμα και στα στελέχη της δικής του κυβέρνησης που επιμένουν να επισημαίνουν ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι: «Καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά μπορεί να ανακινούνται σενάρια πρόωρων εκλογών αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν αναζητώ δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνω εκλογές»

Έπειτα, συνέχισε λέγοντας ότι: «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η τελική ευθεία που θα κρατήσει πολλούς μήνες είναι άλλοθι για να κατεβάσουμε ταχύτητες και να ασχοληθούμε με την εκλογική διαδικασία. Αυτό δεν θα το ανεχτώ».

Σταθερά εχθρός της απλής αναλογικής

Ταυτίζοντας για πολλοστή φορά την απλή αναλογική με μια συνθήκη αστάθειας για την Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι: «απλή αναλογική σημαίνει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα η χώρα θα είναι με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Υποχρέωσή μου είναι να διασφαλίσω τη σταθερότητα που είναι εξασφαλισμένη. Και αν έχω κάποιο πολιτικό κόστος είμαι διατεθειμένος να το αναλάβω»

«Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας και αν αυτό έχει πολιτικό ρίσκο ας το έχει. Το να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές με τη βόμβα της απλής αναλογικής και με μια προκλητική Τουρκία δεν είναι εθνικά υπεύθυνο» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για εμάς το κατάλληλο εκλογικό σύστημα είναι αυτό της ενισχυμένης αναλογικής, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  τονίζοντας εκ νέου ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αυτό εξυπηρετείται από μια μονοκομματική κυβέρνηση όπως αυτή που έχουμε.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…