Επιμένει σε ριζικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο ο Βασιλειάδης

Στην ανάγκη για μείωση των ομάδων της Super League σε 12 επέμεινε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ 1

5b3b6b741dc52457138b45da

«Εμείς πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι χρειάζονται λιγότερες ανώνυμες εταιρίες γιατί δεν βγαίνουν οι οικονομικοί όροι. Δεν βρισκόμαστε στις παλιές εποχές που με ένα τηλέφωνο στον ΟΠΑΠ ερχόντουσαν τα λεφτά σε σακούλες… Το ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη παράγει πλούτο κι εδώ δυσκολευόμαστε να βρούμε τηλεοπτικό πάροχο για ομάδες τόσο ιστορικές όσο είναι ο Παναθηναϊκός. Το προϊόν χρειάζεται επανεκκίνηση. Η άποψή μας για την επανεκκίνηση είναι η πρόταση που κάναμε στη Λίγκα».

Μετά από ερώτηση αν η Πολιτεία θα επιμείνει στη μείωση των ομάδων σε 12, ακόμη κι αν από πλευράς Super League δεσμευτούν σε άλλες προϋποθέσεις ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ήταν σαφής: «Οι ομάδες της Super League θα πρέπει να μειωθούν σε 12».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε επίσης και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τομέας στον οποίο επικεντρώνεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Υπενθύμισε πως και πέρυσι η Πολιτεία και συγκεκριμένα η ΓΓΑ είχαν συνδρομή στο σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και μέσα από την τηλεοπτική συμφωνία με την ΕΡΤ. «Αυτό θα γίνει και φέτος εξασφαλίζοντας ακόμη καλύτερους όρους στις τηλεοπτικές συμφωνίες. Στο θεσμικό πλαίσιο, έχουμε επιτύχει αύξηση 10% το χρόνο στις χρηματοδοτήσεις των Ομοσπονδιών. Τώρα, μέσα από το Μεσοπρόθεσμο, θα έχουμε και 3 εκατ. επιπλέον για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε και να συνδράμουμε στον ελληνικό αθλητισμό,» επισήμανε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...