Newsroom

Newsroom

Επιμένει ότι έρχεται η ανάκαμψη ο Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς

samaras 20

Την στιγμή που ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας έχει καταρρεύσει και οι αντοχές έχουν χτυπήσει… κόκκινο, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η χώρα έχει ξεφύγει οριστικά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά της κυβέρνησης και τις θυσίες των πολιτών τονίζοντας, πως συμμαζεύτηκε η κατάσταση διάλυσης και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει το έργο του χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις καθώς όπως είπε στόχος του είναι να βγούμε από το μνημόνιο για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να μειωθούν τα φορολογικά βάρη. “Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη, γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα“, δήλωσε φέρνοντας ως παράδειγμα τις περιπτώσεις που ήδη οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής, δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν. Προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, με πολύ κόπο και αγώνα, διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα βγαίναμε από το ευρώ, ότι θα αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα. Η χώρα έβγαλε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα. Λέω την αλήθεια και το ξέρετε, ναι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, για αυτό και το αλλάξαμε“, πρόσθεσε και συνέχισε με αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ:

Κάποιοι αντί να κοιτούν μπροστά προσπαθούν να μας πάνε πίσω, και θέλουν να μας ξαναβάλουν στην αβεβαιότητα, να συγκρουστούμε με όλα εκείνα που έπρεπε να είχαν αλλάξει. Τους διαψεύδουμε κάθε μέρα, και σύντομα η πρόοδος θα φανεί και στην πραγματική οικονομία“.  

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις τρεις άμεσες προτεραιότητές του για το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, “στόχος του είναι η επιστροφή του 70% του πλεονάσματος στην κοινωνία καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει αποκατάσταση των αδικιών, κάτι που θα νοιώσουν εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη”. Δεύτερος στόχος είναι για τον Αντώνη Σαμαρά η “πλήρης εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους”, κάτι που χαρακτήρισε ως κρίσιμο για να ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις. Έμφαση για το επόμενο διάστημα επισήμανε ότι δίνει και στην επιτυχία της ελληνικής προεδρίας.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…