Newsroom

Newsroom

Τηλεοπτικό μήνυμα Μπάιντεν στους Αμερικανούς

Όλο και πιο κοντά στον Λευκό Οίκο βαδίζει ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν με βάση και τα τελευταία αποτελέσματα.

1000

Ο  Μπάιντεν κέρδισε σήμερα περισσότερο έδαφος σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις αμφίρροπες πολιτείες της Τζόρτζια και της Πενσιλβάνια, μερικές ώρες αφού ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι «κλέβουν» την εκλογή του.

Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων που αναδεικνύει τον νικητή, σύμφωνα με τα περισσότερα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, και οδεύει σταδιακά προς την εξασφάλιση των 270 ψήφων που χρειάζονται για να κερδίσει την εκλογή στις τέσσερις αμφίρροπες πολιτείες.

Επανακαταμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στη Τζόρτζια

Δεδομένης της πολύ μικρής διαφοράς των ψήφων μεταξύ του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία της Τζόρτζια, οι αρχές θα προχωρήσουν σε επανακαταμέτρηση, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος για την οργάνωση των εκλογών.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν τον ίδιο ακριβώς ποσοστό, 49,4%. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων ο Μπάιντεν προηγείται με 1.579 ψήφους και απομένουν ακόμη να ενσωματωθούν στο αποτέλεσμα 4.169 ψήφοι.

Η κρίσιμη μάχη της Πενσιλβάνια

Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα. Ο δρόμος του Τραμπ μοιάζει πιο στενός, καθώς χρειάζεται να κερδίσει την Πενσιλβάνια και την Τζόρτζια και επίσης να πάρει από τον Μπάιντεν είτε τη Νεβάδα είτε την Αριζόνα.

Στην Πενσιλβάνια, η οποία έχει 20 εκλεκτορικές ψήφους, ο Μπάιντεν μείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το προβάδισμα του Τραμπ σε λίγο πάνω από 18.000 ψήφους, ενώ στην Τζόρτζια, η οποία έχει 16 εκλεκτορικές ψήφους, η κατάσταση ανατράπηκε, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το CNN, και ο Μπάιντεν προηγείται τώρα κατά 917 ψήφους.

Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται υπέρ του Μπάιντεν, καθώς πολλές από τις ψήφους που μένει να καταμετρηθούν προέρχονται από περιοχές που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των πόλεων Φιλαδέλφεια και Ατλάντα.

Ο Μπάιντεν, στο μεταξύ, είδε το προβάδισμά του στην Αριζόνα να συρρικνώνεται νωρίς σήμερα το πρωί σε περίπου 47.000 ψήφους. Στη Νεβάδα εξακολουθεί να προηγείται με μόλις 12.000 ψήφους.

Ενώ η χώρα κρατάει την ανάσα της τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη, αξιωματούχοι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σήμερα την καταμέτρηση, ενώ η Αριζόνα και η Νεβάδα εξακολουθεί να αναμένεται ότι θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους.

Μέχρι την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων στην Νεβάδα

Η καταμέτρηση της πλειοψηφίας των επιστολικών ψήφων στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, όπως ανέφερε απόψε ένας αξιωματούχος.

Στη Νεβάδα, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά 20.352 ψήφων του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, απομένουν να καταμετρηθούν 63.000 επιστολικές ψήφοι. Επίσης, θα πρέπει να εξεταστούν περίπου 60.000 προσωρινές ψήφοι για να διαπιστωθεί αν είναι έγκυρες. Συνήθως η «προσωρινή ψήφος» στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων όταν το όνομα του ψηφοφόρου δεν εμφανίζεται στους εκλογικούς καταλόγους, ή είναι γραμμένο λάθος ή το πρόσωπο που επιθυμεί να ψηφίσει δεν διαθέτει κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του. Οι εφορευτικές επιτροπές ελέγχουν αν ο ψηφοφόρος δικαιούται να ψηφίσει και αναλόγως εγκρίνουν ή απορρίπτουν την ψήφο

Επιμένει ο Τραμπ ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη νομική μάχη του, την ώρα που ο Δημοκρατικός αντίπαλός του στις εκλογές, ο Τζο Μπάιντεν, πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στο να εξασφαλίσει αρκετούς εκλέκτορες ώστε να κερδίσει.

«Θα συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία με κάθε πτυχή του νόμου ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο αμερικανικός λαός έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας. Δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζονται για σας και το έθνος μας», ανέφερε αυτή η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άλλοι χορεύουν, άλλοι κραδαίνουν όπλα έξω από κέντρα καταμέτρησης ψήφων

Η Αμερική περνάει τις τελευταίες 2 ημέρες αναμένοντας τα αποτελέσματα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Κάποιοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, με τους υποστηρικτές του Μπάιντεν να φωνάζουν σε όσους συμμετέχουν στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, να «καταγράψουν κάθε ψήφο». Ενίοτε αρχίζουν και χορεύουν, όταν κάποιος εξ αυτών βάζει να ακούγονται από τα μεγάφωνα ένα τραγούδι της Μπιγιονσέ ή της Μίσι Έλιοτ.

Ορισμένοι, ωστόσο, υποστηρικτές του Τραμπ επιμένουν ότι κάτι λάθος συμβαίνει με οποιαδήποτε καταμέτρηση που κατέδειξε νίκη του Μπάιντεν και πήραν μαζί τα τουφέκια και περίστροφά τους στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται έξω από κέντρα καταμέτρησης στο Ντιτρόιτ και το Φοίνιξ, στην Αριζόνα. Φορώντας καπέλα με το σύνθημα “Make America Great Again”, ορισμένοι πέφτουν στα γόνατά τους δημοσίως και προσεύχονται.
 

 

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

MixCollage 24 Apr 2024 02 27 PM 1076

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ έδωσε μέσω…

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

6124608

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε μέσω συνέντευξης του στη Ναυτεμπορική ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

ΜΑΤπΡέντη

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

Τα ονόματα και τα «πεπραγμένα» των αρχηγικά μελών της Θύρας 7 - Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

huizar

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

Διπλή γυναικοκτονία στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή έναν πρώην αστυνομικό