Επιμένει η κυβέρνηση στο αφήγημα της «αυτονόμησης» της ΕΥΠ στις υποκλοπές

Για δεύτερη ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει στο απίστευτο όσο και επικίνδυνο αφήγημα που θέλει «κάποιους» μέσα στην ΕΥΠ να παρακολουθούσαν με δική τους πρωτοβουλία τον Α/ΓΕΕΘΑ , χωρίς ο πρωθυπουργός να ξέρει τίποτα!

ΕΚ - ΕΥΠ

Μαζί με αυτό το αφήγημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ξανά και μάθημα «εθνικοφροσύνης» κατηγορώντας εμμέσως όσους ασκούν κριτική και ζητούν απαντήσεις για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ. Ο κ.Οικονόμου και η κυβέρνηση «κλείνουν το μάτι» στον οχετό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που «κατηγορεί» ως όργανα …των Τούρκων όσους θέτουν ζητήματα για τις υποκλοπές!

Τι είπε ο κ.Οικονόμου σύμφωνα με το ΑΠΕ

«…για τα δημοσιεύματα που αφορούν στις παρακολουθήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «αντί να υιοθετούμε ελαφρά τη καρδία προϊόντα κοπτοραπτικής, ατεκμηρίωτα πράγματα, ανυπόστατους ισχυρισμούς για να πλήξουμε το κύρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, μήπως θα πρέπει κάποιοι να έχουν την ευαισθησία, την ευφυΐα να αναλογιστούν ποιος ωφελείται από αυτή την στοχοποίηση; Ποιος ωφελείται από αυτή την κρίση εμπιστοσύνης που κάποιοι δημιουργούν προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ηγεσία τους;».

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει φτάσει, είτε στο Μέγαρο Μαξίμου είτε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, η οποιαδήποτε υποτιθέμενη ή πραγματική ή «κοπτοραπτική» έκθεση που έχει δει το φως της δημοσιότητας. «Αν υπήρχαν μέσα στην ΕΥΠ ορισμένοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου και έκαναν τέτοιου είδους πράγματα -επαναλαμβάνω εκτός πλαισίου- υπάρχουν δύο θέματα. Πρώτα απ’ όλα, η δικαιοσύνη θα βρει την άκρη, καμία σκιά δεν θα μείνει σε αυτή την ιστορία. Και δεύτερον, γεννάται και ένα εύλογο ερώτημα. Ποια είναι η προνομιακή σχέση -εάν αυτά είναι πραγματικά- εκείνων που τα έκαναν και λειτουργούσαν εκτός πλαισίου, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση» σημείωσε.

«Δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, σε γνώση της κυβέρνησης οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία. Εάν κάτι τέτοιο έγινε, είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Σίγουρα, όμως, θα αφορούσε κάποιες συμπεριφορές εκτός πλαισίου μέσα στην ΕΥΠ. Και γι’ αυτό η Κυβέρνηση δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Από την πρώτη στιγμή προχώρησε και σε αλλαγές προσώπων και σε αλλαγές δομών. Για πρώτη φορά στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με βάση τον τελευταίο νόμο, υπάρχει εσωτερική υπηρεσία ελέγχου. Υπάρχει προσθήκη δεύτερου εισαγγελέα, και θωράκιση για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων» κατέληξε ο κ. Οικονόμου».

(Με πληροφορίες από Militaire)

Καταγγελία σοκ: Εργοδότρια στην Πάρο απαίτησε να δουλέψει και ανήλικη, για να μπορεί να μείνει με τη μητέρα της

παρος λιμανακι

Καταγγελία σοκ: Εργοδότρια στην Πάρο απαίτησε να δουλέψει και ανήλικη, για να μπορεί να μείνει με τη μητέρα της

Η μητέρα είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι είναι μονογονεϊκή οικογένεια και πως θα έπρεπε να…

ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση για το κύκλωμα εκβιαστών στο κέντρο της Αθήνας

dimotiki astynomia8 7 1 1 1

ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση για το κύκλωμα εκβιαστών στο κέντρο της Αθήνας

Στις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αττική και εκβίαζε καταστήματα εστίασης και…