Newsroom

Newsroom

Επιλεκτική… ενημέρωση στον ΑΝΤ1-Δεν διαβάστηκαν τα πρωτοσέλιδα του Documento και KontraNews

Για να ξεχωρίσεις από τους αντιπάλους σου.. πρέπει να δίνεις βήμα στην αποκαλυπτική, μαχητική, και  ακομπλεξάριστη διαφορετικότητα της δημοσιογραφίας. 

εφημερίδες 0

Είναι ξεκάθαρο ότι από την ημέρα που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ, προσπαθεί με κάθε τρόπο αρχικά να απομονώσει τις αντικυβερνητικές φωνές-ΜΜΕ- και στη συνέχεια να τις εξαφανίσει. Τα ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση είναι γνωστά, όπως γνωστά είναι και εκείνα τα ΜΜΕ-, η αλλιώς και   ”λαγοί” του Μητσοτάκη , που δοξάζουν την πρωθυπουργική επάρκεια. 

Υπάρχουν και εκείνα τα ΜΜΕ που θέλουν να λέγονται ουδέτερα... αλλά΄κρύβονται κάτω από το μανδύα της αντικειμενικότητας  για να μην χαλάσουν την κρούστα της προπαγάνδας. 

Ειδικά όσο αφορά την τελευταία κατηγορία, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ανήκει και η πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου στον  ANT1, καθώς εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ανάγνωση εφημερίδων σήμερα Κυριακή 15/12, οι παρουσιαστές της εκπομπής δεν ανέφεραν πουθενά τα πρωτοσέλιδα του  Documento και του KontraNews. Ίσως να  πρόκειται περί λάθους… και να μην έφτασαν ποτέ οι εφημερίδες στα χέρια τους… (σ.σ γνωστό το εμπάργκο από το πρακτορείο διανομής Τύπου)

Σε διαφορετική περίπτωση, θα μιλάμε για επιλεκτική… ενημέρωση με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, καθώς και οι δύο εφημερίδες είχαν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για το σκάνδαλο Novartis. 

Η φίμωση στην ενημέρωση… δεν αρμόζει σε ένα κανάλι όπως ο ΑΝΤ1 που ήταν από τα πρώτα ιδιωτικά κανάλια. Άλλωστε για να ξεχωρίσεις από τους αντιπάλους σου.. πρέπει να δίνεις βήμα στην αποκαλυπτική, μαχητική, και  ακομπλεξάριστη διαφορετικότητα της δημοσιογραφίας. 

Τα μέσα και οι επαγγελματίες κάνουν τη δουλειά τους και κρίνονται από το κοινό, όχι από τα κομματικά επιτελεία. Το κοινό κρίνει. Και κρίνει αυστηρά.