Επικοινωνία Τσίπρα – Καμμένου για Μουζάλα – Προς εκτόνωση η κρίση

Στον απόηχο της χθεσινής συνέντευξης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στον ΣΚΑΪ και τα περί «Μακεδονίας», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

56e9d5851dc52404318b4cf9

Οι Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν –σύμφωνα με πληροφορίες-να συζητήσουν το θέμα του Γιάννη Μουζάλα μετά την επιστροφή τους από τα κρίσιμα ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν σε Βρυξέλλες και ΗΠΑ, για το προσφυγικό.

«Ό,τι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει», ανέφερε ωστόσο, αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Όλα δείχνουν, μετά και την επικοινωνία των δύο, αλλά και την πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά να συναντηθεί με τον κ. Καμμένο και τον στενό του συνεργάτη και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ στο σπίτι του προέδρου των ΑΝΕΛ, η κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε από τη δήλωση του κ. Μουζάλα βαίνει προς εκτόνωση.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου των ΑΝΕΛ, αναφέρουν ότι «και οι δύο αναγνώρισαν πως υπάρχει θέμα με τις δηλώσεις Μουζάλα». Ο Πάνος Καμμένος επιμένει στην αποπομπή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ωστόσο, το θέμα παραπέμφθηκε για αργότερα.

Πηγές της κυβέρνησης, διέψευδαν τα περί τελεσιγράφου από την πλευρά του Πάνου Καμμένου, αλλά και τα περί σκληρής απάντησης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για εντολή του Πάνου Καμμένου στους στενούς του συνεργάτες να μαζέψουν τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το ζήτημα Μουζάλα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στην πλευρά Καμμένου για τις επιθετικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως λένε πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων- άλλα συνεννοήθηκαν στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Με δηλώσεις τους οι Ν. Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Ν. Φίλης, Π. Κουρουμπλής, Ρ. Δούρου, Θ. Φωτίου τάχθηκαν υπέρ του Γιάννη Μουζάλα.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να διατηρήσει στη θέση του τον κ. Μουζάλα, δεν βοήθησε την κατάσταση, καθώς -όπως εκτιμούσαν πηγές προσκείμενες στον κ. Καμμένο- μια κίνηση που θα μπορούσε να αποσυμπιέσει την ένταση, θα ήταν να υποβάλει την παραίτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και να τελεί ουσιαστικά υπό έγκριση από τον Πρωθυπουργό. Οι οριστικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν αφού είχε ολοκληρωθεί η παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες, λόγω των αιτημάτων του Πάνου Καμμένου.

Κρίσιμη είναι η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, όπου κρίνεται ακόμη και η παραμονή τους στο κυβερνητικό σχήμα.

Καμμένος: «Ό,τι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει»

Ό, τι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει», ανέφερε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Με μήνυμά του στο Twitter, πρόσθεσε ότι δεν αλλάζει θέσεις και υπενθύμισε ότι το πρωί (στις 09.00) συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζήτησε εκ νέου την Τετάρτη την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ,αλλά όχι και ο κ. Μουζάλας.

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

Λιάγκας 1

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

«Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Χριστοφιλοπούλου 1

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Η Χριστοφιλοπούλου αφού πρώτα «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τον…