Newsroom

Newsroom

Επικίνδυνο το κόκκινο κρέας; Ε, τότε φάτε… λάμα!

Αν το κόκκινο κρέας, όπως προειδοποίησε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είναι επικίνδυνο για την υγεία και συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου, τότε υπάρχει μία υγιεινή εναλλακτική σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βολιβίας: Φάτε άφοβα… λάμα!

llama

Αν το κόκκινο κρέας, όπως προειδοποίησε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είναι επικίνδυνο για την υγεία και συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου, τότε υπάρχει μία υγιεινή εναλλακτική σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βολιβίας: Φάτε άφοβα… λάμα!

Στη Βολιβία «έχουμε καλό κρέας, όπως των λάμα, που περιέχει ελάχιστα λιπαρά και είναι κατάλληλο για κατανάλωση με μέτρο», διαβεβαίωσε η Βίκι Αγκιλάρ, η εκπρόσωπος της υπηρεσίας τροφίμων και διατροφής του υπουργείου.

Το κρέας του λάμα, ενός είδους καμήλας που εκτρέφεται κυρίως για το μαλλί του, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην υψηλή μαγειρική κυρίως για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, αλλά και επειδή περιέχει ελάχιστα λιπαρά. Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, τα πολυτελή εστιατόρια της χώρας σερβίρουν κρέας λάμα: για παράδειγμα, μια από τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ είναι το καρπάτσιο λάμα με κινόα και παρμεζάνα.

Στην παραδοσιακή κουζίνα των ιθαγενών το λάμα κατέχει επίσης εξέχουσα θέση και μάλιστα κάποιοι θεωρούν το κρέας αυτό ανώτερο από το βοδινό, το χοιρινό ή το αρνίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, «οι υπερβολές μπορεί να βλάψουν», προειδοποίησε η Αγκιλάρ.

Ο Χάρης Δούκας «ξήλωσε» τη διοίκηση της Δημοτικής Αστυνομίας μετά το σκάνδαλο εκβιασμών

dimotiki astynomia

Ο Χάρης Δούκας «ξήλωσε» τη διοίκηση της Δημοτικής Αστυνομίας μετά το σκάνδαλο εκβιασμών

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε πράξη την δήλωση του για γραμμή «μηδενικής ανοχής» μετά το σκάνδαλο…