Παπανικολάου: Επικίνδυνη διαδικασία η αναγκαστική σίτιση στον Κουφοντίνα

Από μία κλωστή η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος.
 

NewsRoom 23/02/2021 | 21:39

Τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων ώστε να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος διανύει την 47η ημέρα απεργία πείνας, ενώ από χθες βρίσκεται και σε απεργία δίψας,  διατάσσει με διάταξή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

H νέα διάταξη της εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, εκδόθηκε μετά από σημερινό αίτημα των γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας, αλλά και «το από 22-2-2021 έγγραφο του Χρήστου Γεωργιάδη, Επιμελητή Α' Μ.Ε.Θ. Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αναφορικά με τον άμεσο κίνδυνο ζωής, άλλως σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του κρατουμένου απεργού πείνας Δημητρίου Κουφοντίνα», όπως αναφέρει η εισαγγελική διάταξη.

Η αναγκαστική σίτιση .όμως στην παρούσα φάση και  σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας, αποτελεί βασανιστήριο και μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία, ιδιαίτερα στην κατάσταση που βρίσκεται η υγεία  του Δημήτρη Κουφοντίνα

 Σχετική ανακοίνωση είχε βγάλει η ΟΕΝΓΕ στις 15 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και σε ανάρτηση του ο γνωστός νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου

''1.σε ασθενή με ικανότητα καταλογισμού η άσκηση θεραπευτικών πράξεων παρά την θέλησή του είναι παράνομη 
2. ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση απεργού πείνας δεν είναι απλά παράνομη αλλά βασανιστήριο
Αυτά είναι απολύτως ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται "ναι μεν αλλά". αναφέρει χαρακτηριστικά ο  νευροχειρουργός