Newsroom

Newsroom

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Forza Italia θέλει να είναι ο Μπερλουσκόνι

Την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Forza Italia σε ολόκληρη τη χώρα στις προσεχείς ευρωεκλογές εξέφρασε ο…

berlouskoni 3

Την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Forza Italia σε ολόκληρη τη χώρα στις προσεχείς ευρωεκλογές εξέφρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ομιλία του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, ανέφερε πριν από λίγο η εφημερίδα La Repubblica στην ηλεκτρονική της έκδοση.

«Θα ήθελα να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας», δήλωσε ο κ. Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες.

Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι ο κ. Μπερλουσκόνι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση, ενώ κάλεσε και πάλι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκηρυχθούν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ο ιταλικός νόμος ορίζει, ωστόσο, ότι όποιος έχει καταδικασθεί οριστικά σε ποινή υψηλότερη των δυο ετών φυλάκισης – όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μπερλουσκόνι – δεν μπορεί να είναι υποψήφιος σε εκλογές για διάστημα έξι ετών.