Επικεφαλής της WWF Ελλάδος αποδομεί τα όσα ακούγονται για τις ανεμογεννήτριες

Με ανάρτησή της στο Facebook η κ. Θεόδότα Νάντσου αποδομεί όσα ακούγονται και γράφονται για τις φωτιές στην Εύβοια και τις ανεμογεννήτριες

1469706 1

Η περιβαλλοντολόγος Θεοδότα Νάντσου, η οποία είναι διευθύντρια περιβαλλοντικής πολιτικής της WWF, σχολιάζει μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα όσα ακούγονται και γράφονται για τις φωτιές στην Εύβοια και τις ανεμογεννήτριες. Η ίδια, παραθέτει την άποψη του νομικού Γιώργου Καραβοκύρη και επιχειρεί να δώσει ένα τέλος στην άποψη που θέλει οι δασικές εκτάσεις της Εύβοια να κάηκαν προκειμένου να τοποθετηθούν αιολικά πάρκα με ανεμογεννήτριες.

Συγκεκριμένα, η άποψη που αναδημοσιεύει η Επικεφαλής της WWF, προέρχεται από τον νομικό Γιώργο Καραβοκύρη, ο οποίος σχολιάζει ότι: «Δεν χρειάζεται να κάψει κανείς το δάσος για να εγκαταστήσει ΑΠΕ (αντιθέτως, η φωτιά ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να αποτραπεί το έργο). Ούτε το μείζον ερμηνευτικό στοίχημα του νομικού πλαισίου -και της απόφασης του ΣτΕ που υπερβαίνει τη γραμματική ερμηνεία- είναι η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία, αλλά η ίδια η προστασία του περιβάλλοντος. Αυτή είναι η βασική μέριμνα και πολλές φορές τα νομικά είναι η καλύτερη προυπόθεση για να συζητάμε με ακρίβεια και πολιτικά».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση εδώ:

 

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…