Newsroom

Newsroom

Επικεφαλής γερμανικής εσωτερικής ασφάλειας: Το ISIS θέλει να πλήξει τη Γερμανία

Tη Γερμανία ή στόχους γερμανικών συμφερόντων επιδιώκει να πλήξει tο Ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

5709fb1f1dc524621a8b45bc

Η κατάσταση ασφαλείας είναι «πολύ σοβαρή», δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, αλλά πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής «δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία». 

Αποκάλυψε πως μέχρι σήμερα η χώρα απέφυγε μεγάλη επίθεση χάρις στην επιτυχή δουλειά των αρχών ασφαλείας, αλλά και της τύχης, καθώς σε μία ή δύο περιπτώσεις δεν λειτούργησε ο εκπυρσοκροτητής μίας βόμβας. Ο ίδιος ανέφερε πως το Ισλαμικό Κράτος κατά συρροήν έχει προτρέψει και συνεχίζει να ενθαρρύνει υποστηρικτές του να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επιθέσεις εντός της Γερμανίας. 

Ο Μάασεν υποστήριξε πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Γερμανοί που επιστρέφουν από τη Συρία σε πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα και προειδοποίησε πως παραμένει «τοξικός» ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα από τζιχαντιστές που προέρχονται από τη Γερμανία. 

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως η υπηρεσία του γνωρίζει περίπου 300 απόπειρες από Σαλαφιστές για να στρατολογήσουν πρόσφυγες. 

 Ο ISIS δημοσίευσε την Τρίτη ένα βίντεο, στο οποίο διετύπωνε υπόνοιες ότι προτίθεται να εκτελέσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον δυτικών πόλεων, μετά το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αναφέροντας ενδεικτικά το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…