Επίκαιρο…

Κι ας κάηκε η μισή Ρόδος, ό,τι απέμεινε από τις περσινές πυρκαγιές στην Αττική, η νότια Εύβοια, ο Βόλος. Για τον υπαρκτό Μητσοτακισμό έχουμε “εξαιρετικά βελτιωμένη πολιτική προστασία”!

5933830

Σε παλιότερο άρθρο στην “Πανδώρα”, με τίτλο “Αγύρτες και κλέφτες στην εξουσία” (20-8-21) γράφαμε:

“Ο κυνισμός, το ψέμα και η αλαζονεία είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της κυβέρνησης των “αρίστων” και του επικεφαλής της. Οι άνθρωποι πολιτεύονται λες και δεν υπάρχει αύριο. Λες και η χώρα τους ανήκει με κάποια συμβολαιογραφική πράξη […] Δεν εξηγείται αλλιώς η προκλητική δημόσια παρουσία τους όταν η χώρα καίγεται”.

”Βρισκόμαστε σ’ ένα πόλεμο με κύριο εχθρό την ανικανότητα των κυβερνώντων στην άμυνα της χώρας. Σε ένα πόλεμο στον οποίο οι μαχητές της πρώτης γραμμής, οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι ομάδες των νέων, οι κάτοικοι, πέφτουν στη φωτιά για να σώσουν οτιδήποτε μπορεί να σωθεί, ενώ οι γραβατωμένοι «στρατηλάτες» της κυβέρνησης πέφτουν στη “μάχη” των …τηλεοπτικών σταθμών για να πουν την παπάρα τους…”

”[…] Μέχρι σήμερα στη διετία διακυβέρνησης της χώρας από τον Μητσοτάκη (2020-2021) έχουν καεί περίπου 1.500.000 στρέμματα δάσους. Πρόκειται για δασική καταστροφή που θα μπορούσε να συγκριθεί με εκείνη της περιόδου της γερμανικής Κατοχής 1940–1944.”

”Διαβάζουμε στην Έκθεση Δοξιάδη με τίτλο “ΑΙ ΘΥΣΙΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ”, η οποία παρουσιάστηκε στην ιδρυτική σύνοδο του ΟΗΕ:

«ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΑΙ ΔΑΣΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Η μανία του Άξονος δεν εσεβάσθη ούτε τα ελληνικά δάση. Τα καλλίτερα τα έκοβαν για να τα μεταφέρουν στην Γερμανία, την Ιταλία και την Βουλγαρία, και τα άλλα τα έκαιγαν για να πολεμήσουν τους Έλληνες αντάρτες ή τα έκοβαν για να ζεσταθούν, ενώ ο ελληνικός πληθυσμός επέθαινε από το κρύο κατά χιλιάδες. Έτσι η χώρα έχασε ένα κολοσσιαίο ποσοστό από τα δάση της που ήσαν και πριν λιγοστά:

Επιφάνεια δασών το 1940: 19.180 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Κατεστράφησαν 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ήτοι 25%»

Σε τέσσερα χρόνια γερμανικής Κατοχής καταστράφηκαν 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στη διετία της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη (2020 –
2021) κάηκαν περίπου 1.500 τετρ. χλμ.!!”

Αυτά γράφαμε τότε. Προσθέστε τα περίπου 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμμένα – μέχρι τώρα το 2023- επί υπαρκτού Μητσοτακισμού και πλησιάζουμε ήδη στο μισό της γερμανικής κατοχικής καταστροφής!

Στο άρθρο μας της 20ης-8-21 σημειώναμε:

“Οι «άριστοι» είναι χρυσοί ολυμπιονίκες στο έπταθλο της αλαζονείας, ανευθυνότητας, ανικανότητας, κυνισμού, ηλιθιότητας, ψευτιάς και τυχοδιωκτισμού… […] Ο της υπ-αναπτύξεως Άδωνις… στις πυρκαγιές του 2007 έλεγε για την ΝΔ:

«Μα ο Νέρων είχε τόση επιτυχία στη φωτιά; … Δεν άφησαν τίποτα… είδαμε στη θητεία αυτής της κυβερνήσεως να καίγεται η Αρχαία Ολυμπία,… το κέντρο της Αθήνας και ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής. Τι άλλο θέλετε ρε παιδιά; Να τους δώσουμε βραβείο; Να τους πούμε μπράβο τι σπουδαίοι που είστε; …Δηλαδή ο ορισμός της αποτυχίας ποιος είναι; Τι πρέπει άλλο να καεί για να πούνε κάποιοι ότι απέτυχε η κυβέρνηση;»

Σήμερα ο θλιβερός αυτός τύπος περί άλλα τυρβάζει. Γράφει:

“Όσοι νομίζουν ότι οι πυρκαγιές είναι ένα Ελληνικό φαινόμενο, ότι σβήνουν εύκολα ή ότι προλαμβάνονται ας το ξανασκεφθούν. Χθες και δυστυχώς και
τώρα στην γειτονική μας Ιταλία γίνονται αυτά…”

Και ο έτερος ιδεολογικός του ομόσταβλος Βορίδης δηλώνει ανερυθρίαστα στο Open tv (28-7-23):

“Ο πρωθυπουργός είχε πει, και ισχύει, ότι η συνθήκη της πολιτικής προστασίας και της δασοπυρόσβεσης είναι εξαιρετικά βελτιωμένη σε
σχέση με αυτό που είχαμε στο παρελθόν…”

Κι ας κάηκε η μισή Ρόδος, ό,τι απέμεινε από τις περσινές πυρκαγιές στην Αττική, η νότια Εύβοια, ο Βόλος. Ας μπήκε η φωτιά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας επί αρχηγίας του παρακολουθούμενου από την ΕΥΠ στρατηγού Φλώρου… Για τον υπαρκτό Μητσοτακισμό έχουμε “εξαιρετικά βελτιωμένη πολιτική προστασία”!

Είναι επίκαιρος όσο ποτέ ο επίλογος του άρθρου της 20ης Αυγούστου 2021:

“Αυτό είναι το «επιτελικό» ΤΙΠΟΤΑ που μας κυβερνά. Και όσο η πραγματικότητα θα τους «ξεβρακώνει», τόσο θα γίνονται κυνικοί και επικίνδυνοι…”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr