Επιχειρησιακή ετοιμότητα στο… σκιτσαριστό Μαξίμου

Ο ένστολος Κυριάκος Μητσοτάκης και η... Ροζσκουφίτσα

77016251 1180318592179261 7921838109686235136 o 0

«Θα υπάρξει σύντομη εισήγηση και στη συνέχεια οι υπουργοί θα μας ενημερώσουν για τα θέματα της διμοιρίας τους…», λέει ο… ένστολος Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό του συμβούλιο σε ένα πολύ καυστικό σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σαν αξιωματικός των ΜΑΤ, ενώ οι υπουργοί του ως άνδρες των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση, γεγονός που (δυστυχώς) δεν φαίνεται να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Το σκίτσο έχει ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ενόψει και της επετείου της 17ης Νοέμβρη με το κλίμα να έχει οξυνθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες λόγω των εξελίξεων στο ζήτημα του ασύλου, αλλά και της προσπάθειας να επιβληθεί λοκ-άουτ στην ΑΣΟΕΕ.

Άλλωστε είναι σημαντικό να δίνεται «φωνή» και προβολή όχι μόνο σε εκείνους που με προκλητικό και ανιστόρητο τρόπο προσβάλλουν την ιστορική μνήμη κορυφαίων αγωνιστικών γεγονότων, όπως ήταν η εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Παράλληλα, εξαιρετικά πετυχημένο αποδείχτηκε ένα ακόμη σκίτσο, με θέμα τη… viral φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ με τη (θρυλική πλέον) ροζ κουκούλα.

Η -κατά δήλωσή της- φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ εμφανίστηκε πριν δύο ημέρες σε τρία κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά της, φορώντας τη ροζ κουκούλα και αναπαρήγαγε το αφήγημα περί τρομοκρατημένων φοιτητών που αδυνατούν να κάνουν το μάθημά τους στην ΑΣΟΕΕ, προκαλώντας δεκάδες σχόλια για την επιμονή των καναλιών στη συγκεκριμένη κοπέλα.

Η φοιτήτρια λοιπόν εμφανίζεται ως… Ροζκουκουλίτσα που εξομολογείται στον έκπληκτο κυρ-Λύκο (κάντε εσείς τις απαραίτητες αντιστοιχίες) τον φόβο της για την ΑΣΟΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος το τρίτο μέρος της σειράς The Working Dead, με τίτλο «Τhe Working Dead… and» με σκίτσα του Πάνου Ζάχαρη που εμπνέονται από πραγματικά γεγονότα ή αποτυπώνουν την εργασιακή «κανονικότητα» στο πολύ πολύ μακρινό ή και κοντινό ή και …ακόμα πιο κοντινό παρελθόν.

Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο, «Οι 200 της Καισαριανής βαδίζουν προσεκτικά για να μη χάσουν από το βλέμμα τους τον Τόμας Μίντσερ που προπορεύεται. Κρατάνε γερά το κόκκινο νήμα που τους δένει με τους “αβράκωτους” του Παρισιού και τη Ρόζα Παρκς. Το νήμα φθείρεται μα δεν κόβεται. Θα μας βγάλει από το λαβύρινθο. Μονοσέλιδα ταξιδάκια στις βαρετές κοιλάδες της ταξικής κανονικότητας και τις σκοτεινές χαράδρες της ήττας. Αλλά και στις άγριες μα συναρπαστικές κορυφές των αγώνων για ζωή. Από εκεί έχει ωραία θέα».