Newsroom

Newsroom

Επιχείρηση κατά της διαφθοράς γιατρών και φαρμακευτικών

27 διευθυντικά στελέχη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της φαρμακευτικής εταιρείας “Farmal” συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στις πόλεις Βαραζντιν και…

27 διευθυντικά στελέχη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της φαρμακευτικής εταιρείας “Farmal” συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στις πόλεις Βαραζντιν και Λούντρμπρεγκ της Κροατίας, όπου εδρεύει η εταιρεία, με την κατηγορία της διαφθοράς. Επίσης, σε όλη τη χώρα έγιναν ή αναμένονται συλλήψεις για 350 από τους 5000 γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης της χώρας, που εμπλέκονται σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Ράικο Όστοϊτς στην υπόθεση.

Η επιχείρηση διεξάγεται από την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (USKOK) της Κροατίας, σε συντονισμό με τη Γενική Εισαγγελία της χώρας. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αρνούνται να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες καθώς αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη με ανακρίσεις υπαλλήλων και συλλογή στοιχείων.

Τον Ιανουάριο του 2011 η Γερμανική “Dermapharm”, που εδρεύει στο Μόναχο, αγόρασε το 95% των μετοχών της “Farmal”. Η έρευνα εναντίον της τελευταίας ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες όταν διαπιστώθηκε ότι χρημάτιζε γιατρούς σε όλη τη χώρα για να συνταγογραφούν τα προϊόντα της. Η κωδική ονομασία της επιχείρησης είναι «Ιπποκράτης».