Επιχείρηση επαναπατρισμού της φαιάς ψήφου στη μεταλλαγμένη ΝΔ

Ο στόχος σαφής και συγκεκριμένος. Να ομογενοποιηθεί η δεξιά ψήφος, να ελαχιστοποιηθούν οι εκλογικές απώλειες, να ενσωματωθεί η ακροδεξιά, εθνικιστική, φιλοχουντική και χρυσαυγίτικη ψήφος στην κοίτη της μεταλλαγμένης ΝΔ.

5216769

Ο ανασχηματισμός, κατά τη γνώμη μας, ήταν απόλυτα στοχευμένος. Διατηρήθηκαν όλοι οι “επιτυχημένοι” υπουργοί στους κρίσιμους τομείς. Επιτυχημένοι στο έργο αποδόμησης της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών παροχών. Επιτυχημένοι στο έργο ενίσχυσης των μηχανισμών καταστολής, στη θεσμοθέτηση αντεργατικών νόμων και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της παρασιτικής ολιγαρχίας.

Ήταν στοχευμένη και η “ποιότητα” του ανασχηματισμού του ισορροπιστή στο ισοζύγιο τρεχουσών πολιτικών “συναλλαγών” αλλά ανιστόρητου Μητσοτάκη. Ο στόχος σαφής και συγκεκριμένος. Να ομογενοποιηθεί η δεξιά ψήφος, να ελαχιστοποιηθούν οι εκλογικές απώλειες, να ενσωματωθεί η ακροδεξιά, εθνικιστική, φιλοχουντική και χρυσαυγίτικη ψήφος στην κοίτη της μεταλλαγμένης ΝΔ. Να γεμίσουν επιτέλους τα υπόγεια της δεξιάς πολυκατοικίας με τους πάλαι ποτέ μισαλλόδοξους τρόφιμους, με τους “ποντικούς” που εγκατέλειψαν την παραδοσιακή στέγη τους στο άκουσμα και μόνο ότι στα πάνω πατώματα ίσως κάποτε να έφερναν μια “γάτα”… δημοκρατικών φρονημάτων!!!

Η πολιτική παράταξη της Δεξιάς έχει παρακαταθήκες “ηρωικών” σελίδων αντιδημοκρατικών “θριάμβων”. Ακολουθούσε πιστά, σε πολιτικό επίπεδο, τη μεταπρατική αστική τάξη που κυριάρχησε στα νεώτερα χρόνια. Οικοδόμησε μια μεταπρατική εξουσία(*)Μια πολιτική εξουσία εμπνευσμένη από τους μαυραγορίτες και τους λαδέμπορους της Κατοχής… Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις στελεχών της Δεξιάς που υπηρέτησαν με δημοκρατικό φρόνημα τη φιλελεύθερη αστική Δημοκρατία.  

Στοχευμένος λοιπόν ο ανασχηματισμός:

 –  Ο Βορίδης στο Εσωτερικών να συντονίσει τοπικούς παράγοντες, δεξιούς δημάρχους και στελέχη της αυτοδιοίκησης και να “επιμεληθεί” της εκλογικής διαδικασίας. Αναλαμβάνει αυτοπροσώπως να υλοποιήσει τον διακαή πόθο του. Να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε “να μην ξανακυβερνήσει η ελαττωματική Αριστερά”. Να αποτελέσει τον κράχτη στο προσκλητήριο επιστροφής των μαύρων προβάτων στο “μαντρί” της ΝΔ κραδαίνοντας το φόβο του “λύκου” της Αριστεράς. Όσο θα δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης για το χουντικό παρελθόν του τόσο θα συσπειρώνει τα χουντικά ορφανά του Μιχαλολιάκου και των εθνικιστικών μικροομάδων της ακροδεξιάς. Ο Θ. Πλεύρης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ θα τον συνδράμει, όπως και ο μπαμπάς Πλεύρης ο οποίος εσχάτως προτείνει συσπείρωση των αρχηγίσκων του εθνικιστικού χώρου και προσέγγιση με τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Τόσο απλά, τόσο στοχευμένα, τόσο ακρο…δεξιότερα.

–  Ο Μηταράκης και η Βούλτεψη πιστοί στο δόγμα Σαμαρά θα φροντίσουν να “ελευθερώσουν τις πόλεις από τους λαθρομετανάστες”, ως υπουργοί… Μεταναστευτικής πολιτικής!

–  Ο Άδωνις έχει να προσφέρει πολλά ως έμπειρος τηλεοπτικός “τσοπάνης” στην προσπάθεια “μαντρώματος” ομοϊδεατών ακροδεξιάς κοπής…  

Ο Μητσοτάκης έχει ένα και μοναδικό στόχο. Την προσωπική πολιτική του επιβίωση. Δεν τον νοιάζει αν οδηγείται η χώρα σε αντιδημοκρατικές ατραπούς, αν γίνεται υποχείριο ανομολόγητων σκοπιμοτήτων, αν ασκεί αγοραία πολιτική χωρίς αρχές, αν θρυμματίζεται η κοινωνική συνοχή. Βιώνει την πολιτική και την Ιστορία ως golden boy εταιρείας επενδύσεων που τον ενδιαφέρει μόνο ο προσωπικός πλουτισμός και η στραφταλιζέ ζωή. Εκτελεί “συμβόλαιο” κι ας είναι συμβόλαιο θανάτου για την κουτσουρεμένη Δημοκρατία. Αδιαφορεί για το γεγονός ότι στην πρόσφατη ιστορία του τόπου ήταν ντροπή και όνειδος για το δημοκρατικό πολίτευμα οποιαδήποτε σχέση με χουντικά απολειφάδια. Τώρα ο ίδιος έμπλεος πολιτικού αμοραλισμού τους παρασημοφορεί προς άγρα ψήφων. Όσο για τους “φωτισμένους” ταγούς της πάλαι ποτέ δημοκρατικής συντηρητικής παράταξης, μούγκα στη στρούγκα…

Μήπως είναι καιρός για δημοκρατική – αντιφασιστική συσπείρωση πολιτών, φορέων και κομμάτων; Για ένα μέτωπο με minimum στόχους  παραμερίζοντας, προσώρας, πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μπρος στον κίνδυνο εκφασισμού της χώρας; Για να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό που λέει συχνά ένας φίλος: “Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια”….      

ΥΓ (*): Ο αείμνηστος δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης έγραφε: “Μεταπρατική εξουσία είναι το είδος εκείνο της εξουσίας, όπου εκείνος που την κατέχει την ασκεί σαν να είναι μαγαζί, ας πούμε μπακάλικο, πουλάει και αγοράζει: πουλάει τα αγαθά της εξουσίας, υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις, εύνοια και ανεκτικότητα στην παρανομία, προμήθειες και δημόσια έργα και πολλά άλλα. Αγοράζει ψήφους του λαού, οικονομική και ηθική υποστήριξη από τους ισχυρούς και τα λεγόμενα Μέσα και κυρίως ιδεολογική πολιτική ηγεμονία”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…