Newsroom

Newsroom

Επιχείρηση διάσωσης 730 μεταναστών ανοιχτά της Σικελίας

Το ιταλικό Ναυτικό πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης επιχείρηση διάσωσης συνολικά 730 μεταναστών. Οι μετανάστες επέβαιναν σε δύο πλοιάρια που…

sikelia

Το ιταλικό Ναυτικό πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης επιχείρηση διάσωσης συνολικά 730 μεταναστών. Οι μετανάστες επέβαιναν σε δύο πλοιάρια που έπλεαν νότια της Σικελίας.

Ο αριθμός των μεταναστών -ιδιαίτερα από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής- που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης αυξάνεται κάθε άνοιξη, καθώς οι ήπιες καιρικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές.

Ανάμεσα στους μετανάστες που διασώθηκαν είναι 124 γυναίκες και 29 παιδιά, ενώ και οι 730 μετανάστες επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και ένα ακόμα σκάφος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν αργότερα σε λιμάνι της Σικελίας.

Τον Οκτώβριο, η Ρώμη διέταξε να αυξηθούν οι περιπολίες και η επιτήρηση στα χωρικά της ύδατα έπειτα από δύο πολύνεκρα ναυάγια που συνέβησαν το περασμένο έτος, ένα ανοιχτά της Λαμπεντούζα και ένα άλλο κοντά στις ακτές της Μάλτας. Τουλάχιστον 400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ναυάγια αυτά.

Η Ιταλία αποτελεί μία από τις κυριότερες πύλες εισόδου στην Ευρώπη για τους μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική.

Ο αριθμός των αφίξεων τριπλασιάστηκε σε περίπου 40.000 το 2013 σε σχέση με το προηγούμενο έτος κυρίως λόγω των συγκρούσεων που συνεχίζουν να μαίνονται στη Συρία και σε χώρες στο Κέρας της Αφρικής, αναφέρει το Reuters.

Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο ένας άνδρας που κατηγορείται ότι διοργάνωνε τη μετακίνηση των μεταναστών, ο Παλαιστίνιος Ατούρ Αμπνταλμενέμ, καταδικάστηκε σήμερα σε 13 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξη, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ευρώ από δικαστήριο του Παλέρμο.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…