Επιχειρηματίας εισέβαλε σε εφημερίδα της Μυτιλήνης επειδή δεν του άρεσε το ρεπορτάζ

Συχνός επισκέπτης της εφημερίδας ο... πολιτικά ενεργός επιχειρηματίας - Το «σεσημασμένο» παρελθόν του και ο φάκελος στην αστυνομία

Μυτιλήνη

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Πολιτικά της Λέσβου για τον σταυρό που τοποθετήθηκε με σκοπό να αποτραπούν οι πρόσφυγες από το να επισκέπτονται την παραλία Απελλή στη Μυτιλήνη, στάθηκε αρκετό για να προκαλέσει τη βίαιη αντίδραση ενός επιχειρηματία του νησιού, γνωστού για τις ακροδεξιές του θέσεις.

Όπως περιγράφει στο Κουτί της Πανδώρας η διευθύντρια της εφημερίδας Βαρβάρα Γκιγκιλίνη, ο επιχειρηματίας εισέβαλε στα γραφεία της εφημερίδας βρίζοντας και απειλώντας την ίδια και τους εργαζόμενους.

Μάλιστα, η κ. Γκιγκιλίνη τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας «επισκέπτεται» τα γραφεία της εφημερίδας επειδή διαφωνεί με κάποιο άρθρο. Ωστόσο αυτή τη φορά βρισκόταν «πραγματικά εκτός εαυτού», εξηγεί.

«Είναι γνωστός, έχει έρθει πάρα πολλές φορές στο γραφείο, οι απόψεις και οι τάσεις του είναι γνωστές, δεν είναι κάτι καινούριο και ήρθε να μας επιπλήξει για το ρεπορτάζ που κάναμε», εξηγεί η κ. Γκιγκιλίνη, τονίζοντας ότι το ρεπορτάζ ήταν εμπεριστατωμένο και διασταυρωμένο

«Ο συγκεκριμένος κύριος περνάει από εδώ πάρα πολύ συχνά και γενικότερα δε συμφωνεί με αυτά που γράφουμε και δε συμφωνεί με τις θέσεις μας για το μεταναστευτικό. Είναι γνωστές άλλωστε οι θέσεις και αφού δε συμφωνεί δημιουργεί διάφορα μικροεπεισόδια, αλλά χθες ήταν το αποκορύφωμα, ήταν εκτός εαυτού».

Αιτία ήταν το άρθρο που υπογράφει η δημοσιογράφος Νατάσα Παπανικολάου, στο οποίο τονίζεται η απροθυμία των τοπικών αρχών να αναλάβουν την ευθύνη κατεδάφισης του σταυρού που τοποθετήθηκε αυθαίρετα από ομάδα πολιτών.

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται επώνυμες δηλώσεις υπευθύνων της Πολεοδομίας και του Δασαρχείου, που πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η αποστροφή του υπεύθυνου της Πολεοδομίας ότι «στο κάτω κάτω είναι ένας στύλος. Ένας κάθετος στύλος με έναν οριζόντιο είναι. Τι ενοχλεί; Τα προβλήματα τα προκαλούν αυτές οι οργανώσεις που έχουν έρθει εδώ πέρα».

«Εμείς αυτό που θέλαμε να πούμε είναι ότι δεν γίνεται σωστά η δουλειά των υπηρεσιών από τη στιγμή που ένα σύμβολο, ένας στύλος, ένα κομμάτι, ένα τσιμέντο, ένα μπετό, που μπαίνει σε μια περιοχή χωρίς άδεια, σημαίνει ότι οι υπηρεσίες δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους», σχολιάζει η διευθύντρια της εφημερίδας στο Κουτί της Πανδώρας.

«Αυτός ο άνθρωπος δημιουργεί πρόβλημα, είναι γνωστός, δεν είναι κάτι καινούριο και δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε ότι θα γίνει», εξηγεί, εκτιμώντας ότι την ερχόμενη Κυριακή θα γίνουν επεισόδια στο νησί καθώς έρχονται μέλη της Χρυσής Αυγής από την Αθήνα και τη Χίο για να παρευρεθούν σε αγιασμό που θα γίνει στο σημείο.

«Δεν μπορούν να παίρνουν ένα σύμβολο και να εμπλέκουν μέσα θρησκείες, έθνη, κράτη, ιδεολογίες για να περάσουν ένα μήνυμα», καταλήγει η κ. Γκιγκιλίνη.

«Οι εργαζόμενες στα Πολιτικά, δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους όσοι μετέχουν στον δημοκρατικό διάλογο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των εργαζομένων της ιστορικής εφημερίδας της Λέσβου.

Ποιος ήταν ο… μουσαφίρης της εφημερίδας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κουτιού της Πανδώρας, ο επιχειρηματίας ο οποίος… «επισκέφτηκε» τα γραφεία της εφημερίδας δεν είναι άλλος από τον παλιό μας γνώριμο, Χρήστο Πουλέλλη. Του επιχειρηματία που τον περασμένο Απρίλιο είχε… «συλληφθεί» από τον φακό να πετάει αντικείμενα εναντίον συγκέντρωσης προσφύγων στη Λέσβο.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κουτιού της Πανδώρας, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία για την εμπλοκή του στη φασιστική επίθεση κατά των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. 

Όπως είχε αποκαλυφθεί τότε, ο Πουλέλλης «διαφήμιζε» διαδκτυακά την κάρτα μέλος της ΝΔ που του ανήκε, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις όσους τον ταυτίζουν με τη Χρυσή Αυγή. «Και για να τελειώνουμε με την καραμέλα περί Χρυσής Αυγής κλπ. Όποιος ξαναγράψει κάτι για μένα κατ’ ευθείαν μήνυση στον εισαγγελέα! Τα ψέματα τελείωσαν…», έγραφε τότε χαρακτηριστικά.

Πάντως από τότε μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει εξαφανιστεί από το προφίλ του.

Πλέον, ο ίδιος εμφανίζεται σε φωτογραφία της κοπής πίτας της δημοτικής κίνησης Ελεύθεροι Πολίτες. Πρόκειται για την ίδια οργάνωση, που σε ανάρτησή της στο facebook, υποστηρίζει ότι «οι Ελεύθεροι Πολίτες […] έχουμε ως πρώτιστο έργο μας την ανέγερση του Σταυρού του Κυρίου σε περίοπτη θέση στην πόλη μας. Το έργο αυτό, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί όχι μελλοντικά και αόριστα, αλλά το ίδιο βράδυ των εθνικών εκλογών, που λογικά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν, όταν, δηλαδή ο λαός μας θα εορτάζει την Ανάσταση και απελευθέρωσή του από την σημερινή αριστερόστροφη αυταρχική και μαρξιστική τυραννία, η οποία, ακριβώς λόγω της αντιχριστιανικής της ιδεοληψίας, μισεί θανάσιμα, πολεμά και αντιστρατεύεται καθετί Ελληνικό και Χριστιανικό στοιχείο του πολιτισμού μας».

Ψύχραιμα πράγματα δηλαδή και καθόλου χρυσαυγίτικα…

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…