Επίδομα σε άνεργους ναυτικούς για τα Χριστούγεννα

Mε υπουργική απόφαση θα λάβουν έκτακτο οικονομικό βοήθημα για τα Χριστούγεννα οι άνεργοι ναυτικοί από τον προϋπολογισμό του Οίκου Ναύτου για το 2016.

583d993a1dc524e2308b46e0

Με βάση την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή την οποία συνυπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, το επίδομα ορίζεται στα 350 ευρώ για τους άγαμους και στα 400 ευρώ για τους έγγαμους, τους εξομοιούμενος με αυτούς ή όσους έχουν παιδιά.

Για να πάρουν το επίδομα οι άνεργοι ναυτικοί θα πρέπει, αθροιστικά

Να έχουν συνολική θαλάσσια υπηρεσία μεγαλύτερη από πέντε χρόνια, από την οποία 12 μήνες τουλάχιστον μέσα στην τελευταία (πριν από την 25η Δεκεμβρίου 2016) τριετία, ή 24 μήνες συνολική θαλάσσια υπηρεσία κατά την τελευταία (πριν από την 25η Δεκεμβρίου 2016) πενταετία.

Να έχει μεσολαβήσει, από την τελευταία απόλυσή τους και μέχρι την 25η Δεκεμβρίου 2016, χρονικό διάστημα όχι μικρότερο από 30 ημέρες και μέχρι 24μήνες (δηλαδή ανεργία από 25–12–2014 έως 25–11– 2016).

Να είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ανέργων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) και να έχουν κάρτα ανεργίας, η οποία εκδόθηκε από την ημέρα της τελευταίας απόλυσης του ναυτικού και μετέπειτα.

Να μην παίρνουν σύνταξη ή δώρο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ή βοήθημα οποιασδήποτε άλλης μορφής, κατά το χρόνο της καταβολής και να μην προστατεύονται από άλλο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα.

Να μην έχουν επιδοθεί σε άλλη βιοποριστική απασχόληση μετά την αναγραφόμενη στο ναυτικό τους φυλλάδιο τελευταία απόλυση ή την αναγραφόμενη. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης αρχίζει από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τελειώνει στις 29 Δεκεμβρίου 2016. Το ποσό θα πιστώνεται σε τραπεζικό λογαριασμό. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται στον Οίκο Ναύτου Πειραιά ή στις Λιμενικές Αρχές, που έχουν ορισθεί για την ασφαλιστική κάλυψη των ναυτικών, στις οποίες θα γίνει και ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

hTIP4k9{