Επίδομα ανεργίας σε όσους έχασαν τη δουλειά τους από τις πυρκαγιές στην Αν. Αττική

Τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, με την οποία προβλέπεται επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω καταστροφής των επιχειρήσεων που τους απασχολούσαν από τις φονικές πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου.

5b609cbe1dc5245d548b45cf

του Άγγελου Προβολισιάνου

Κατά την αιτιολογική έκθεση, οι άνεργοι λόγω της καταστροφής στο Μάτι θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν επίδομα ανεργίας ακόμα κι αν δεν πληρούν τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας. 

«Εάν οι εργαζόμενοι αυτοί, και πλέον άνεργοι, δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών απασχόλησης για τη λήψη τακτικής επιδότησης ανεργίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δικαιούνται -κατ’ εξαίρεση- να λάβουν την ελάχιστη διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας των κοινών ανέργων» σημειώνεται. 

Το συγκεκριμένο μέτρο είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την άμεση στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων. 

Η τροπολογία:

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς