Επιδημία γαστρεντερίτιδας σε κρουαζιερόπλοιο της Καραϊβικής

[…]

Όλα έδειχναν πως η κρουαζιέρα του Explorer of the Seas, του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου της εταιρίας Royal Caribbean, θα ήταν μια ήρεμη, “συνηθισμένη” κρουαζιέρα, όταν το πλοίο ξεκινούσε από το Νιου Τζέρσεϊ πριν από μια εβδομάδα ακριβώς. Αυτή τη στιγμή, όμως, πάνω από 600 επιβάτες και μέλη του πληρώματος έχουν εμφανίσει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, καθώς υποφέρουν από εμετούς και διάρροια.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι διπλάσιος από τις αρχικές εκτιμήσεις του Κέντρου Ελέγχου Επιδημιών (CDC).

Για την ακρίβεια, 595 επιβάτες και 50 μέλη του πληρώματος είναι κρεβατωμένοι, ενώ η κατάσταση κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα. Οι άρρωστοι βρίσκονται σε κατάσταση καραντίνας, καθώς συνολικά πάνω στο πλοίο βρίσκονται 3.050 επιβάτες και 1.165 μέλη του πληρώματος.

«Αρχικά είχα διαταραχές στο στομάχι και ύστερα έκανα εμετούς. Αυτή η κατάσταση διήρκησε όλο το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί», δήλωσε στο δίκτυο CNN, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης, ο Τζόζεφ Αντζελίλο, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου. Ο Άρνι Ντοντ από το Κονέκτικατ έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter «είμαι άρρωστος και με έχουν σε καραντίνα… ότι αγγίζω πηγαίνει κατευθείαν σε σακούλα βιολογικού κινδύνου».
Το πλοίο αναμένεται να επιστρέψει στο λιμάνι του Νιου Τζέρσεϊ την Τετάρτη.  

Το CDC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα αίτια της «επιδημίας» παραμένουν άγνωστα, ωστόσο ένας αξιωματικός ασφαλείας και ένας επιδημιολόγος επιβιβάστηκαν την Κυριακή στο πλοίο ώστε να ερευνήσουν την υπόθεση.
 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…