Επίδειξη αυταρχισμού Χρυσοχοΐδη στο ΑΠΘ: Η μονταζιέρα της ΕΛΑΣ και οι συλλήψεις από άντρες με στρατιωτική παραλλαγή

Άτομα της Ασφάλειας με στρατιωτική παραλλαγή και full face σε πρώτο ρόλο, να κάνουν προσαγωγές σε φοιτητές, χωρίς κανένα διακριτικό, ενώ παράλληλα για την ΕΛΑΣ «όλα βαίνουν καλώς» παρουσιάζοντας μονταρισμένο βίντεο από την επιχείρηση.

NewsRoom 11/03/2021 | 14:58

Την εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 6 το πρωί επιχειρεί να ωραιοποιήσει μέσω της «μονταζιέρας» της η ΕΛΑΣ, με βίντεο που δημοσιεύει από την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Πρυτανεία στο YouTube της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μπορεί ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να γνώριζε πως η κατάληψη ήταν προγραμματισμένη, από τους ίδιους τους φοιτητές, να τερματιστεί, ωστόσο επέλεξε να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, drones και κάμερα να καταγράφει την εισβολή.

Προσπαθώντας να κάνει το άσπρο μαύρο, με το μονταρισμένο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα, προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχουν φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Πουθενά δε φαίνονται τα ΜΑΤ να κάνουν ρίψη χημικών στους φοιτητές, ενώ η εκκένωση παρουσιάζεται ως ένα αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο που ολοκληρώθηκε χωρίς την άσκηση βίας.

Αυτό όμως που δε δείχνει το βίντεο που επιμελήθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είναι ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες διατάχτηκαν να ξαπλώσουν κάτω και οι αστυνομικοί έδεσαν τα χέρια τους με τάιρ απ και αργότερα, άγνωστο με ποιο κριτήριο, πραγματοποιήθηκε διαλογή εκείνων που θα προσαχθούν και εκείνων που θα αφεθούν ελεύθεροι.

Μάλιστα, όπως δείχνει ξεκάθαρα ακόμα και το βίντεο της ΕΛΑΣ, στο σημείο αυτό εμφανίζονται άτομα της Ασφάλειας με στρατιωτική παραλλαγή και full face σε πρώτο ρόλο, να κάνουν προσαγωγές σε φοιτητές, χωρίς κανένα διακριτικό.

Σε κανένα σημείο του βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 32 δευτερολέπτων, που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν υπάρχει ούτε ο εκφοβισμός εναντίον δημοσιογράφου με τη φράση: «ή θα φύγεις ή σε τελειώνουμε».

Μέχρι στιγμής, καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ για την περιβολή των ανθρώπων που εμφανίζονται να βάζουν χειροπέδες σε φοιτητές, ούτε για το εάν ανήκουν σε κάποιο σώμα της ελληνικής αστυνομίας.