Επίδειξη αστυνομικής τρομοκρατίας

Με κάθε τρόπο επιχείρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις να διαλύσουν τα μαζικά συλλαλητήρια των φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  

5240279

Ξύλο, χημικά, κρότου λάμψης και δεκάδες προσαγωγές στο σωρό με μοναδικό στόχο την καταστολή των φοιτητικών αγώνων. Μόνο στην Αθήνα έγιναν 52 προσαγωγές.

Στην Αθήνα, όταν η μαζική και δυναμική πορεία έφτασε κοντά στη Βουλή, η αστυνομία απάντησε με χημικά και κρότου λάμψης ενώ προχώρησε στις πρώτες προσαγωγές. Στη συνέχεια, και αφού οι φοιτητές αποχωρούσαν ειρηνικά, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Αθήνας και τουλάχιστον τριάντα προσαγωγές. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν τους φωτορεπόρτερ που επιχειρούσαν να καταγράψουν τα γεγονότα.

Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ εκτός ελέγχου με αγκωνιές και κλωτσιές

Χιλιάδες ήταν οι φοιτητές και οι μαθητές που βρέθηκαν και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Κατά την διάρκεια της πορείας, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα, μέρος των φοιτητικών συλλόγων που ήταν μπροστά στο υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης προσπάθησε να ανέβει προς τον δρόμο δεξιά του διοικητηρίου με την αστυνομία να τους εμποδίζει, να κάνει χρήση χημικών και καταστολής.

Οργή προκαλεί το βίντεο – ντοκουμέντο που αποκάλυψε το όργιο αστυνομικής καταστολής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, αστυνομικός φαίνεται να χτυπά βίαια με τον αγκώνα του έναν πολίτη στο πρόσωπο ενώ συνάδελφός του τον κλωτσά με δύναμη ενώ είναι στο έδαφος. Ένας τρίτος αστυνομικός διακρίνεται να χτυπά με το γκλοπ ακόμα έναν πολίτη που περπατά στο πεζοδρόμιο.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.