Newsroom

Newsroom

Επιδείνωση του καιρού

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από χθες το μεσημέρι και από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες, όπου στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ σήμερα Σάββατο θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Καιρός 0

Συγκεκριμένα, σε ισχύ είναι από την Παρασκευή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημερώνοντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στην κεντρική και τη νότια χώρα. Η κακοκαιρία πλήττει ήδη τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, καθώς επίσης την Κρήτη, την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Μακεδονία και από το απόγευμα στην Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του νότιου Ιονίου, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, θα είναι ισχυρά. Θα φυσούν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια έως 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θα εξασθενήσουν το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην Κρήτη από τις πρώτες απογευματινές ώρες και στις Κυκλάδες το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 19 βαθμών Κελσίου (σημ: στην βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη). 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από την Χίο και νοτιότερα), θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…