Newsroom

Newsroom

Επιβεβαίωση για το "τρομοδέμα" στον Ντέισελμπλουμ

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν παραλήπτης ενός εκ των παγιδευμένων πακέτων τα οποία εντοπίστηκαν πριν φθάσουν στον προορισμό τους, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του Κουν Χέλινκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

58d1766a1dc524f3088b4725

Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν τη Δευτέρα οκτώ ύποπτα πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, με παραλήπτες Ευρωπαίους αξιωματούχους και διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αποστολείς δεν αναγράφονταν πολιτικά πρόσωπα, αλλά κυρίως πανεπιστημιακοί.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, παγιδευμένος φάκελος με προέλευση την Ελλάδα εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, τραυματίζοντας ελαφρά μία διοικητική υπάλληλο. Στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.

Μία ημέρα νωρίτερα, την περασμένη Τετάρτη, πακέτο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη. Την ευθύνη για την αποστολή του συγκεκριμένου πακέτου, ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους