Έπιασε δουλειά ο Κούγιας: «Άτυχο πλάσμα» και «σε τραγική κατάσταση» ο αστυνομικός

Τι ισχυρίζεται ο συνήγορος του αστυνομικού για τις συνθήκες του πυροβολισμού

Κούγιας

Από τα… κανάλια ξεκίνησε ο Αλέξης Κούγιας την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός ποινικολόγος εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega για να παρουσιάσει την εκδοχή του πελάτη του για τα όσα συνέβησαν.

Ο άνθρωπος είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν είναι συνηθισμένο να ξυπνάς το πρωί, να φεύγεις από το σπίτι σου, να παίρνεις το παιδί σου να το πας στο σχολείο, να το χαιρετάς και να μη γυρίζεις σπίτι σου και να είσαι κρατούμενος στα μπουντρούμια μαζί με κακοποιούς, και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής σου, γιατί σε αυτές τις φυλακές, ακόμα και στην προσωρινή κράτηση, συνυπάρχεις στον ίδιο χώρο με ανθρώπους που είναι πολλές φορές πολύ επικίνδυνοι και έχουν μένος κατά των αστυνομικών”, ανέφερε.

Ερωτηθείς τι του είπε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό, απάντησε: “Εκείνο το οποίο ισχυρίζεται είναι ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης δύο φορές προσπάθησε το ατυχές παιδί, γιατί είναι ένα άτυχο πλάσμα,όπως μου περιέγραψε την πράξη, είναι ατυχία και για τους δύο, γιατί έφτασαν δύο φορές δίπλα του, προσπάθησε και τις δύο φορές να τους πετάξει, και είναι δύσκολο πάνω σε μια μηχανή με 160 χιλιόμετρα όταν κυνηγάς κάποιον, συγχρόνως να μιλάς με το κέντρο για να παίρνεις εντολές και να πρέπει σε κάποια στιγμή να ακινητοποιήσεις ένα αυτοκίνητο που δεν ξέρεις ποιος είναι μέσα, εκ των υστέρων διαπιστώνεται ότι είναι ένα παιδί 16 χρονών. Όταν  κυνηγάς κάποιον και δε σταματάει, η υποψία σου είναι ότι έχεις να κάνεις με έναν επικίνδυνο εγκληματία, δεν είναι ένας συνηθισμένος πολίτης”.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: “Στη διάρκεια του πυροβολισμού προσπαθεί ο οδηγός [της μηχανής], γιατί ήταν συνεπιβάτης ο ίδιος, να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, πυροβολώντας το ή πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό. Εκείνη τη στιγμή κάνει έναν ελιγμό η μηχανή. Απ’ ό,τι έμαθα με ανακούφιση έχει βρεθεί σε άλλο σημείο η δεύτερη σφαίρα, που σημαίνει ότι πράγματι είναι αληθής ο ισχυρισμός του ότι πυροβόλησε στον αέρα και όχι κατά του αυτοκινήτου, και στον ελιγμό πάνω συνέβη αυτό που συνέβη. Προσπαθούσε να πυροβολήσει τα λάστιχα, αλλά στον ελιγμό απάνω και με 150 χιλιόμετρα, άλλαξε η φορά της σφαίρας“.

Conference League: Η αντίδραση της «Θύρας 7» για τα μέτρα του τελικού – Το 112, τα Τέμπη και το “επιτελικό” κράτος

5e302fc5825e631ef2359532 1024x651 1

Conference League: Η αντίδραση της «Θύρας 7» για τα μέτρα του τελικού – Το 112, τα Τέμπη και το “επιτελικό” κράτος

«Σε αυτό το κράτος που επικρατεί η λογική του "επειδή πονάει το κεφάλι, κόβουμε το…

Συγκλονίζει συγγενής της 2χρονης που άρπαξε φωτιά από βενζίνη στη Θεσσαλονίκη – «Έγινε λαμπάδα…» (video)

5602977

Συγκλονίζει συγγενής της 2χρονης που άρπαξε φωτιά από βενζίνη στη Θεσσαλονίκη – «Έγινε λαμπάδα…» (video)

Τους πάντες έχει συγκλονίσει το περιστατικό με ένα 2χρονο κοριτσάκι που κάηκε και δίνει μάχη…

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

puppy 1047521 1280

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

«Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ήμασταν εκεί, να έχουν…