Έπιασε δουλειά ο Κούγιας: «Άτυχο πλάσμα» και «σε τραγική κατάσταση» ο αστυνομικός

Τι ισχυρίζεται ο συνήγορος του αστυνομικού για τις συνθήκες του πυροβολισμού

Από τα… κανάλια ξεκίνησε ο Αλέξης Κούγιας την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός ποινικολόγος εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega για να παρουσιάσει την εκδοχή του πελάτη του για τα όσα συνέβησαν.

Ο άνθρωπος είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν είναι συνηθισμένο να ξυπνάς το πρωί, να φεύγεις από το σπίτι σου, να παίρνεις το παιδί σου να το πας στο σχολείο, να το χαιρετάς και να μη γυρίζεις σπίτι σου και να είσαι κρατούμενος στα μπουντρούμια μαζί με κακοποιούς, και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής σου, γιατί σε αυτές τις φυλακές, ακόμα και στην προσωρινή κράτηση, συνυπάρχεις στον ίδιο χώρο με ανθρώπους που είναι πολλές φορές πολύ επικίνδυνοι και έχουν μένος κατά των αστυνομικών”, ανέφερε.

Ερωτηθείς τι του είπε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό, απάντησε: “Εκείνο το οποίο ισχυρίζεται είναι ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης δύο φορές προσπάθησε το ατυχές παιδί, γιατί είναι ένα άτυχο πλάσμα,όπως μου περιέγραψε την πράξη, είναι ατυχία και για τους δύο, γιατί έφτασαν δύο φορές δίπλα του, προσπάθησε και τις δύο φορές να τους πετάξει, και είναι δύσκολο πάνω σε μια μηχανή με 160 χιλιόμετρα όταν κυνηγάς κάποιον, συγχρόνως να μιλάς με το κέντρο για να παίρνεις εντολές και να πρέπει σε κάποια στιγμή να ακινητοποιήσεις ένα αυτοκίνητο που δεν ξέρεις ποιος είναι μέσα, εκ των υστέρων διαπιστώνεται ότι είναι ένα παιδί 16 χρονών. Όταν  κυνηγάς κάποιον και δε σταματάει, η υποψία σου είναι ότι έχεις να κάνεις με έναν επικίνδυνο εγκληματία, δεν είναι ένας συνηθισμένος πολίτης”.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: “Στη διάρκεια του πυροβολισμού προσπαθεί ο οδηγός [της μηχανής], γιατί ήταν συνεπιβάτης ο ίδιος, να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, πυροβολώντας το ή πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό. Εκείνη τη στιγμή κάνει έναν ελιγμό η μηχανή. Απ’ ό,τι έμαθα με ανακούφιση έχει βρεθεί σε άλλο σημείο η δεύτερη σφαίρα, που σημαίνει ότι πράγματι είναι αληθής ο ισχυρισμός του ότι πυροβόλησε στον αέρα και όχι κατά του αυτοκινήτου, και στον ελιγμό πάνω συνέβη αυτό που συνέβη. Προσπαθούσε να πυροβολήσει τα λάστιχα, αλλά στον ελιγμό απάνω και με 150 χιλιόμετρα, άλλαξε η φορά της σφαίρας“.

Ελένη Φουρέιρα: «Στην αρχή της καριέρας μου αναγκάστηκα να µη λέω ότι είμαι από την Αλβανία»

Ελένη Φουρέιρα: «Στην αρχή της καριέρας μου αναγκάστηκα να µη λέω ότι είμαι από την Αλβανία»

«Δεκατριών χρονών μοίραζα φυλλάδια στους δρόμους. Έπρεπε να επιβιώσουμε» είπε μεταξύ άλλων η Ελένη Φουρέιρα

Εικόνες ντροπής στη Κρήτη: Μάθημα σε εκκλησία επειδή δεν φτάνουν οι αίθουσες

Εικόνες ντροπής στη Κρήτη: Μάθημα σε εκκλησία επειδή δεν φτάνουν οι αίθουσες

Το εκκλησάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας, με τους…

Το ομολόγησε η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά… το προσπέρασε: «Οι υποκλοπές είναι ένα πρόβλημα ουσιαστικό» (Video)

Το ομολόγησε η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά… το προσπέρασε: «Οι υποκλοπές είναι ένα πρόβλημα ουσιαστικό» (Video)

Η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε μόνη της την πρωτοβουλία να μιλήσει για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων