Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα επιφορτιστούν με την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό σήμερα Κυριακή στο Σύνταγμα αλλά και με την τεράστια μετακίνηση κόσμου με πούλμαν και αυτοκίνητα από περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου στην Αθήνα. Drones και ελικόπτερο στα μέτρα τάξης - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας  

Συλλαλητήριο 2

Η αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα έχει ξεκινήσει, με τους διοργανωτές να βρίσκονται σε «πυρετό» προετοιμασιών με τις αστυνομικές αρχές να έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Πιο αναλυτικά, η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει τα drones που διαθέτει και το ελικόπτερο για να έχει εικόνα ζωντανά στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ τα πούλμαν με τους διαδηλωτές που θα φτάνουν στην πρωτεύουσα θα συνοδεύονται από περιπολικά. Η στάθμευση των εκατοντάδων πούλμαν θα γίνει στον προαύλιο χώρο του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι για τα οχήματα που θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη και στο ΣΕΦ στον Πειραιά για εκείνα που θα φτάσουν από την Πελοπόννησο.

Στις συσκέψεις της Αστυνομίας, που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα, δόθηκε έμφαση σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι να απομονωθεί η παράλληλη αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια. Ισχυρές δυνάμεις θα δημιουργήσουν φραγμό με κλούβες των ΜΑΤ στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, προκειμένου οι διαδηλωτές για το Μακεδονικό να μην έρθουν σε επαφή με τους αντιεξουσιαστές. Την ίδια ώρα, όλες οι μονάδες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ θα βρίσκονται επί ποδός μεταξύ άλλων σε εισόδους σταθμούς μετρό, όπως του Ευαγγελισμού, του Συντάγματος και του Πανεπιστημίου.

Το δεύτερο σημείο που εστιάζει η  Αστυνομία είναι η διαχείριση του πλήθους (οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η συγκέντρωση θα αριθμεί τουλάχιστον 100.000 άτομα), σε περίπτωση επεισοδίων. Και αυτό διότι στη διαδήλωση του Συντάγματος αναμένεται να δώσει το παρών κόσμος, που δεν είναι «εξοικειωμένος» με τυχόν επεισόδια αλλά και πολλοί ηλικιωμένοι και παιδιά. Έτσι, οι εντολές που έχουν δοθεί στους άντρες των ΜΑΤ είναι να διαχειριστούν με μεγάλη προσοχή τυχόν ταραχές και να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στη χρήση χημικών. Για τον λόγο αυτό, από τους άνδρες της Ασφάλειας ανακλήθηκαν τα ρεπό της Κυριακής λόγω της υψηλής επικινδυνότητας της συγκέντρωσης. 

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, λόγω του συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από ώρα 22.00΄της 19-1-2019 και διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 06.00΄ της 20-1-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.).

Οι προαναφερθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ ενημερώνει τους οδηγούς πως «για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…