Επέζησε από δύο απόπειρες δολοφονίας υποψήφιος προέδρος στο Αφγανιστάν

Τυχερός ήταν ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ που θεωρείται φαβορί για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν. Δύο εκρήξεις έπληξαν τα…

Τυχερός ήταν ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ που θεωρείται φαβορί για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν. Δύο εκρήξεις έπληξαν τα οχήματα της συνοδείας του, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον έξι ατόμων, αλλά ο ίδιος δεν τραυματίστηκε από τη διπλή απόπειρα δολοφονίας του.

Η πομπή των αυτοκινήτων δέχθηκε επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας, που οδηγούσε αυτοκίνητο ζωσμένο με εκρηκτικά, αλλά και από εκρηκτικό μηχανισμό που βρισκόταν στο πλάι του δρόμου, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκιουλ Αγα Σαγιέντ Χασεμί, επικεφαλής της Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ, η έκρηξη σημειώθηκε όταν η αυτοκινητοπομπή του θα αποχωρούσε από μια προεκλογική συνάντηση. Η επίθεση, έρχεται οκτώ ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου.

Σε αυτές ο Αμπντουλάχ, που είναι ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ιστορικού εχθρού των Ταλιμπάν του Αχμάντ Μασούντ ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση λίγα 24ωρα πριν το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, θα αντιμετωπίσει τον Ασράφ Γκάνι, έναν πρώην οικονομολόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Αμπντουλαχ, συγκέντρωσε το 44,9% των ψήφων έναντι του 31,6% που έλαβε ο αντίπαλός του.