Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα για την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου στα Εξάρχεια.

5452823

Την παραμονή της μαύρης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έλαβε χώρα, με θύμα ένα 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», αφού δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας προκάλεσε την οργή τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στα Εξάρχεια, όπου υπάρχει ένταση και επεισόδια αυτή τη στιγμή με καμένους κάδους και δακρυγόνα κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι από δεκάδες Ρομά, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον ίδιο λόγο, με μηνύματα όπως «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη» και «πόσο αξίζει μια ζωή;».

Στο σημείο είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στους δρόμους των Εξαρχείων, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η οποία διέλυσε την κινητοποίηση με ρίψη χημικών: Φυσικά όπως ήταν αναμμενόμενο τα φιλοκυβερνητικά μέσα, μεταδίδουν ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από τους συγκεντρωμένους, πετώντας μολότοφ στα ΜΑΤ

Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

marina satti xr

Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

Να λειάνει τη διαμαρτυρία της Μαρίνας Σάττι την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ…