Newsroom

Newsroom

Επέστρεψε ο εφιάλτης των βομβαρδισμών στο Κίεβο

Στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας, στα χέρια των Ρώσων έπεσε στρατηγικής σημασίας πόλη μετά από πολύνεκρες μάχες.

1000 1 1

Ο εφιάλτης των βομβαρδισμών επέστρεψε στο Κίεβο σήμερα το πρωί καθώς η ουκρανική πρωτεύουσα χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους. Την ίδια ώρα στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας, στα χέρια των Ρώσων έπεσε στρατηγικής σημασίας πόλη μετά από πολύνεκρες μάχες.

Η ουκρανική αεράμυνα αναχαίτισε μερικούς από τους πυραύλους, βλήματα και θραύσματα έπεσαν και σε κατοικημένες περιοχές. Χτυπήθηκαν δυο πολυκατοικίες και τραυματίσθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Μεταξύ των τραυματιών ένα επτάχρονο κορίτσι το οποίο ανέσυραν οι διασώστες από τα συντρίμμια. Ο βομβαρδισμός του Κιέβου έγινε λίγες ώρες μετά την επίσημη παραδοχή του Κιέβου ότι ολόκληρη η πόλη Σεβεροντονέτσκ έπεσε στα χέρια των Ρώσων, πρόκειται για τη σημαντικότερη ρωσική νίκη μετά την κατάληψη της Μαριούπολης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι από τα βασικά θέματα στο τραπέζι της συνόδου κορυφής των G-7 που αρχίζει σήμερα σε θέρετρο της Βαυαρίας. Σύμφωνα με αμερικανική πηγή οι ηγέτες των 7 πλουσίων χωρών θα προσθέσουν στις κυρώσεις το εμπάργκο στο ρωσικό χρυσό.