Έπεσε το site του υπ. Παιδείας για τις βάσεις των Πανελληνίων – «Αξεπέραστη καινοτομία» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εν έτει 2020, το υπέρκομψο "επιτελικό κράτος" Μητσοτάκη και η υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κεραμέως "start up" που εδρεύει στο κτίριο του ΥΠΑΙΘ, πέτυχαν μια αξεπέραστη "καινοτομία". Να ρίξουν, για πρώτη φορά στα χρονικά το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!» σημειώνει στην ανακοίνωσή η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με προβλήματα ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι βάσεις των Πανελληνίων, με την πλατφόρμα για τα αποτελέσματα των υποψηφίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να ανοίγει και λίγα λεπτά αργότερα να πέφτει η σελίδα, δίνοντας παράταση στην αγωνία των 100.000 περίπου υποψηφίων που διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρακτικά, από τις 9 π.μ. η σελίδα του υπουργείου Παιδείας τη μια στιγμή λειτουργεί, την άλλη όχι.

«Πόση ακόμη “αριστεία” θα αντέξουμε στο Υπουργείο Παιδείας;» διερωτάται η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύει επίθεση εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέτοντας στο στόχαστρο της κριτικής της τον πρωθυπουργό, τη Νίκη Κεραμέως αλλά και την “start up” που εδρεύει στο κτίριο του ΥΠΑΙΘ, μετά το «πρωτοφανές πέσιμο» της ιστοσελίδας του «πολύπαθου υπουργείου Παιδείας».

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Πόση ακόμη “αριστεία” θα αντέξουμε στο Υπουργείο Παιδείας;

Πέφτουν ένα-ένα τα “οχυρά” της κυβέρνησης των “αρίστων”.

Σειρά είχε σήμερα  η περίφημη “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”, που, ειδικά,  στο πολύπαθο υπουργείο Παιδείας, έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Εν έτει 2020,  το υπέρκομψο “επιτελικό κράτος” Μητσοτάκη και η  υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κεραμέως “start up” που εδρεύει στο κτίριο του ΥΠΑΙΘ, πέτυχαν  μια αξεπέραστη “καινοτομία”. Να ρίξουν, για πρώτη φορά στα χρονικά το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων!

Αυτή την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι και οι οικογένειές τους, ταλαιπωρούνται και δεν έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα. Σε πολλά Λύκεια, επίσης, όπως  καταγγέλλεται, δεν έχουν αναρτηθεί οι σχετικοί πίνακες.  Πόση ακόμη αριστεία ανικανότητας και ρεσιτάλ ασχετοσύνης θα αντέξει αυτός ο τόπος;

Απαιτούμε αυτή τη στιγμή  εξηγήσεις και καλούμε την υπουργό Παιδείας να αναλάβει την ευθύνη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του πριν λίγο καιρό, όταν πληροφορήθηκε ότι κατέρρευσαν τα εσωτερικά ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου, προειδοποίησε για το πρόβλημα και ζήτησε εξηγήσεις και απαντήσεις. Το υπουργείο Παιδείας, ως συνήθως,  κρύφτηκε. 

Η απάντησή του, ήρθε σήμερα με οδυνηρό και αποκαλυπτικό τρόπο.

Δεν θα συνεχίσουμε.  

Η χώρα διαθέτει πρωθυπουργό ο οποίος έχει την ευθύνη των επιλογών του και των υπουργών της κυβέρνησής του.

Απλώς, δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε, τι θα γράφονταν και τι θα μεταδίδονταν σήμερα, αν αυτό το ανήκουστο και εξοργιστικό γεγονός συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ. 

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας…

Επαναλαμβάνουμε: Η αποτυχία της προετοιμασίας είναι η προετοιμασία της αποτυχίας.

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ ο Τζούλιαν Ασάνζ

Ο ιδρυτής του WikiLeaks που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο…

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Ρέθυμνο- Νίκος Ανδρουλάκης: Δημοκρατική ανατροπή στον καθεστωτισμό και τις πελατειακές νοοτροπίες

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό που…