«Έπεσε» η Μαριούπολη - Στα χέρια των Ρώσων το πιο σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας (video)

Απομακρύνθηκαν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ, παράλληλα, εντολή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους πήραν και όσοι Ουκρανοί στρατιώτες ήταν κρυμμένοι σε υπόγεια καταφύγια

NewsRoom 17/05/2022 | 14:30

Τέλος στην πιο αιματηρή μάχη του πολέμου αφού η Μαριούπολη «έπεσε» στα χέρια των Ρώσων. 

Όπως μεταδίδουν οι New York Times αλλά και το BBC, η μάχη στη Μαριούπολη έληξε αφότου απομακρύνθηκαν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ, παράλληλα, εντολή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους πήραν και όσοι Ουκρανοί στρατιώτες ήταν κρυμμένοι σε υπόγεια καταφύγια διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

Η απόφαση της Ουκρανίας να δώσει τέλος στη μάχη που μαίνονταν στο εργοστάσιο Azovstal, ουσιαστικά έδωσε στη Μόσχα τον πλήρη έλεγχο μιας τεράστιας έκτασης της νότιας Ουκρανίας.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Ιρίνα Βερέστσουκ, έγραψε στο στο Telegram ότι η Ουκρανία επεξεργάζεται τα «επόμενα στάδια» της εκκένωσης των μαχητών από το Azovstal στη Μαριούπολη

«Για να σωθούν ζωές, 52 βαριά τραυματισμένοι στρατιώτες μας απομακρύνθηκαν χθες (σ.σ. Δευτέρα). Αφού σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους, θα τους ανταλλάξουμε με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου».

Η ίδια δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες, αλλά κατέληξε λέγοντας ότι: «Θεού θέλοντος, όλα θα πάνε καλά».