Έπεσε η γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο Καβάλας (εικόνες)

Σοκαρίστηκαν οι οδηγοί οι οποίοι κινούνταν στην οδό Νυρεμβέργης στην Καβάλα, μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο, όταν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2018 είδαν να… πέφτει η γέφυρα, στο ρεύμα προς Ξάνθη!

gefyra ptosi palio nosokomeio 08

Η γέφυρα, η οποία «έκατσε» από άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο, παρέσυρε έναν γερανό και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, προκαλώντας στα 2 οχήματα ζημιές, με τους οδηγούς τους να είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί διερχόμενων οδηγών.

Στο σημείο γίνεται εκτροπή της κίνησης και επιχειρείται η ανέλκυση των οχημάτων.

 Ο Δήμος Καβάλας εκφράζει την άποψη σύμφωνα με την οποία τα βάθρα της γέφυρας κράτησαν αλλά «άνοιξε» το οδόστρωμα. Μηχανικοί που είδαν από κοντά την κατάσταση ισχυρίζονται ότι υπήρξε υποχώρηση των δοκών στήριξης. Εξετάζεται αν αυτό έγινε κι αν έγινε λόγω διάβρωσης.

Αύριο το πρωί έρχονται στην Καβάλα η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νοτοπούλου, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ και μηχανικοί της εταιρίας. Θα επισκεφθούν το σημείο του ατυχήματος. Η δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, ο γερανός που εγκλωβίστηκε στη γέφυρα νωρίτερα ήταν στο κεντρικό λιμάνι. Ζύγισε δύο ιστιοπλοϊκά σκάφη που πρόκειται να λάβουν μέρος σε αγώνες.

Πηγή: Κavalapost.gr, proininews.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.