Έπεσε η αυλαία στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis.

NewsRoom 26/04/2018 | 17:51

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θεόδωρο Δρίτσα, σήμερα διεξήχθη η τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής, κατά την οποία κατατέθηκε το τελικό - διορθωμένο πόρισμα της πλειοψηφίας. Όλα τα κόμματα κατέθεσαν τις πορισματικές τους θέσεις, πλην της Ένωσης Κεντρώων που δεν προσκόμισε το δικό της για άγνωστους μέχρι στιγμής  λόγους. 

«Έγινε η τελική ψηφοφορία και η απόφαση στοιχειοθετεί την πρόταση για την αναρμοδιότητα της Επιτροπής να ασκήσει δίωξη για τις κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία» ανέφερε ο κ. Δρίτσας και συμπλήρωσε πως το πρωί της Παρασκευής όλα τα πορίσματα θα διαβιβαστούν -μαζί με το σύνολο των εγγράφων που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή- στον Πρόεδρο της Βουλής. Να προστεθεί όμως ότι δεν αποκλείεται αυτή η διαδικασία να συντελεστεί τελικά την Τετάρτη προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χρόνου ως προς τη διεξαγωγή της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια, η οποία πρέπει να γίνει 15 μέρες μετά την κατάθεση των πορισμάτων. 

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μετά την κατάθεση των πορισματικών θέσεων θα ακολουθήσει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για να ορίσουν την ημερομηνία που θα συζητηθούν τα πορίσματα στην Ολομέλεια. Έπειτα, ολόκληρος ο φάκελος του Novartis - Gate αναμένεται να διαβιβαστεί στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία και θα συνεχίσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.