ΧΞ

Χρήστος Ξανθάκης

Έπεσε απ’ την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι!

Στην πιο δύσκολη μάχη της τελευταίας δεκαετίας, στους ώμους του σήκωσε και τον ΣΥΡΙΖΑ και όλη την Κεντροαριστερά ο Τσίπρας και βγήκε να τσακωθεί. Κατά το γνωστό εγγλέζικο, άμα είναι να γκρεμοτσακιστώ θα γκρεμοτσακιστώ φλεγόμενος και όχι  γονατιστός

4219994

Είμαι εδώ στο Νewpost χτες το βράδυ, έχει πάει δέκα, έχουν βγει τ’ αποτελέσματα, βαριέμαι τον πάτο μου, πιάνω τον Χατζή, του λέω «Τάκη μου, ζαλίζομαι, δεν μπορώ άλλο».
Συγκινείται ο Χατζής που είναι καλός άνθρωπος μου λέει «Φύγε Χρήστο μου, πήγαινε σπίτι, μην μας πάθεις και τίποτα»!

Τα μαζεύω εγώ, μπαίνω στο τουτού, τσουπ στο Χαλάνδρι για ποτάκια. Κι όπως μπαίνω στο αγαπημένο μου μπαρ Αττικής, Πειραιώς και  προαστίων, ακούω τον ιδιοκτήτη τον Γιάννη που είναι σπλήνα Συριζαίος να λέει σ’ έναν πελάτη:
«Όχι πες μου ρε φίλε, τι θα προτιμούσες εσύ δηλαδή; Να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο 22 % και να μην έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία ή να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο 32 % κι ας έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία; Γιατί εγώ, προτιμώ σαφώς το δεύτερο»!

Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Στο στηθαίο της Ακρόπολης ήταν ο Τσίπρας, εκεί που κρεμάει τα μαχητικά πανώ το ΚΚΕ, κι έφαγε μια γλίστρα στις Ευρωεκλογές κι έχασε την ισορροπία του κι έπεσε. Κι αντί να σκάσει σαν τα καρπούζια και να γίνει χίλια κομμάτια, προσγειώθηκε στις Βουλευτικές εκλογές στα πόδια του και βρήκε και μια πορτοφόλα τίγκα στο μαρούλι. Πιο καλά δεν μπορούσε να τα καταφέρει, όχι τις επιστολές του Ιησού να είχε μαζί του αλλά το ίδιο το Άγιο Πνεύμα με τα φτερά και τα πούπουλα.

Και μόνος του έτσι; Σόλο ήταν το κατόρθωμα, σαν τα αλησμόνητα τα σόλα του ακόμη πιο αλησμόνητου Σπάθα. Ποιος μηχανισμός τώρα και ποια γραμμή και ποιο πρόγραμμα και ποια ντιρεκτίβα; Παπάρια υπόγεια του Μαξίμου, παπάρια τρολάκια, παπάρια Σοβιετία, παπάρια και η μυστική στήριξη που λάμβανε από τις πάσης φύσεως πρεσβείες. Στην πιο δύσκολη μάχη της τελευταίας δεκαετίας, στους ώμους του σήκωσε και τον ΣΥΡΙΖΑ και όλη την Κεντροαριστερά ο Τσίπρας και βγήκε να τσακωθεί. Κατά το γνωστό εγγλέζικο, άμα είναι να γκρεμοτσακιστώ θα γκρεμοτσακιστώ φλεγόμενος και όχι  γονατιστός!

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε  μια βραδιά που είναι όλοι χαρούμενοι. Η Νέα Δημοκρατία είναι χαρούμενη γιατί κέρδισε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρούμενος γιατί κόντραρε γερά, η Φώφη είναι χαρούμενη γιατί της είπανε να είναι χαρούμενη, ο Κουτσούμπας είναι χαρούμενος γιατί το καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει το κόνσεπτ θλίψη, ο Βαρουφάκης είναι χαρούμενος γιατί μπαίνει στη Βουλή (λίγο το ‘χεις;), ο Βελόπουλος είναι χαρούμενος γιατί όχι μόνο μπαίνει στη Βουλή αλλά και γιατί αναδεικνύεται σε ηγέτη της πέραν της Νέας Δημοκρατίας δεξιάς και μόνο ο Μιχαλολιάκος είναι σαν την μικρή Ελένη. Έχει πιάσει μια γωνία και κάθεται και κλαίει…

Σας τα είχα πει όμως εγώ, αμέσως μετά απ’ τις Ευρωεκλογές, ότι για πρώτη φορά την τελευταία επταετία ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτή η περίπτωση να μείνει η Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής. Ρόλο μεγάλο σ’ αυτό έπαιξε βεβαίως η δίκη, αλλά ήταν και η άνοδος του Βελόπουλου που έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο. Στο χώρο, βλέπετε, της πέραν της Νέας Δημοκρατίας δεξιάς (είδατε τι κομψά που το γράφω;), δεν χωράνε πολλοί αρχηγοί. Ένας και μοναδικός επιβιώνει, αφού εξοντώσει όλους τους αντιπάλους του. Ε, τους εξόντωσε και τώρα κάποιοι θα έχουν τη μοίρα του Πολύδωρου που ήταν στα πόδια γρήγορος!

Πηγή: newpost.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…