Κριμαία: Κι άλλη αεροπορική βάση στα χέρια των ρώσων (βίντεο)

Τελευταία ενημέρωση 18:15

krimaia 17

Τελευταία ενημέρωση 18:15 Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν και μια από τις  τελευταίες αεροπορικές βάσεις στην Κριμαία που βρισκόταν σε ουκρανικά χέρια. Εισέβαλαν στη βάση του Μπέλμπεκ, κοντά στη Σεβαστούπολη, μετά από το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στους ουκρανούς στρατιώτες να παραδοθούν.

Ο ουκρανός διοικητής της βάσης είπε πως ένας συμπατριώτης του στρατιώτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, ενώ ανέφερε ακόμη πως οι Ρώσοι πήραν τον ίδιο μαζί τους για συνομιλίες. Ερωτηθείς αν θεωρεί πως θα επιστρέψει σώος και αβλαβής μετά από τις συνομιλίες -σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία-, απάντησε πως αυτό «μένει να το δούμε».

Δείτε βίντεο:

 

Τα ρωσικά στρατεύματα περικύκλωσαν αεροπορική βάση η οποία ελεγχόταν ακόμα από ουκρανούς κι αφού εξέπνευσε το τελεσίγραφο που έδωσαν στους στρατιώτες να παραδοθούν, εισέβαλαν με τεθωρακισμένα στο περιβάλλοντα χώρο. Ακούστηκαν πυρά αυτόματων όπλων, εκρήξεις, καθώς και συνεχείς εκκλήσεις προς τις ουκρανικές δυνάμεις που εδρεύουν στη αεροπορική βάση του Μπελμπέκ, κοντά στην Σεβαστούπολη, να αποχωρήσουν χωρίς αντίσταση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό τουλάχιστον ενός ουκρανού στρατιώτη.

Η βάση, στην οποία κυματίζε ακόμα η ουκρανική σημαία, ήταν μία από τις λίγες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που εξακολουθούσαν να βρίσκονται υπό τον ουκρανικό έλεγχο μετά από την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία. Νωρίτερα, εξάλλου, περίπου 200 φιλορώσοι εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Νοβοφεντόριβκα. Το πλήθος εισέβαλε στη βάση και άρχισε να σπάει τα παράθυρα, ενώ οι ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο χώρο επιχείρησαν να αντιδράσουν με ρίψεις καπνογόνων. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως η ρωσική σημαία έχει υψωθεί σε 147 στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία, καθώς και σε 54 από τα 67 πλοία του ουκρανικού στόλου.

Την ίδια ώρα, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, δήλωσε ύστερα από συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας στο Βερολίνο πως το Κίεβο χρειάζεται προμήθεια ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να προστατευθεί από τον αντίκτυπο της κρίσης με τη Ρωσία, από την οποία εξαρτάται όσον αφορά την παροχή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Από την πλευρά του, ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ επισήμανε πως η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να επιτρέψει η ουκρανορωσική κρίση να δημιουργήσει μία νέα διαίρεση στην Ευρώπη.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ