Newsroom

Newsroom

Eπενδύσεις 900 εκατ. ευρώ από τις βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας μέσα στην κρίση

Επενδύσεις ύψους 900 εκατ. ευρώ πραγματοποίησαν στη διάρκεια των δύσκολων ετών της κρίσης οι βιομηχανίες-μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

57d429c81dc52430218b4602

Οι βιομηχανίες παρουσίασαν πέρυσι τζίρο 9 δισ. ευρώ, το 44% του οποίου προήλθε από εξαγωγές, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε και παρουσίασε σήμερα ο ο ΣΒΒΕ , με την ευκαιρία της παρουσίας του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν από μόνα τους ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από τη μεταποίηση», επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, υποδεχόμενος τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γεώργιο Σταθάκη, στο περίπτερο του φορέα στη ΔΕΘ.

Πρόσθεσε ότι το 30,4% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της βιομηχανίας στη χώρα προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι άμεσα εργαζόμενοι στη βιομηχανία είναι 88.000 και οι απασχολούμενοι σε δορυφορικές τής βιομηχανίας δραστηριότητες ανέρχονται σε 132.000.

Στο μεταξύ, τη σημαντική απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλίας για την επανένταξη των βιομηχανικών συμπλεγμάτων σε νέους υποδοχείς, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιος Σταθάκης, εγκαινιάζοντας σήμερα το περίπτερο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Προφανώς η έξοδος από την κρίση θα γίνει μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις και προφανώς θα πρέπει να στηριχθούμε περισσότερο στις εξαγωγές» σημείωσε ο κ. Σταθάκης, ενώ πρόσθεσε ότι παραμένουν πολλά προβλήματα από το παρελθόν, τα οποία εξακολουθούν να προκαλούν εμπόδια στη βιομηχανική δραστηριότητα.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, επισήμανε ότι μετά από επτά χρόνια ύφεσης η οικονομία εκπέμπει ισχυρό σήμα σταθεροποίησης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Πρόσθεσε δε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση θέτει τη μεταποίηση ως πρώτη προτεραιότητα.

Σταθάκης: 11,5 δισ. στην οικονομία εντός του έτους

Κεφάλαια ύψους 11,5 δισ. ευρώ θα διοχετευτούν στην οικονομία μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανέφερε το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας από το βήμα του γεύματος που παρέθεσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο κ. Σταθάκης είπε ότι τα 6,75 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους του τα 3,5 δισ. αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, τα 600 εκατ. τον αναπτυξιακό νόμο και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από διάφορα προγράμματα.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι έως τον Ιούνιο του 2017 η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να «τρέχει» με ρυθμό 2,7% σε δωδεκάμηνη βάση.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…