Επεκτείνεται η φωτιά στη Πεντέλη – Ζημιές σε σπίτια, εκκενώνονται κατασκηνώσεις και θερινά θέρετρα

Ολοένα και μεγαλώνει η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής ενώ λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού.

5b55fc461dc5246c7f8b45c2

Οι φλόγες βρίσκονται μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά και σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Συγκεκριμένα στο Μάτι, έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

Παράλληλα, εκκενώνονται τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Η εκκένωση γίνεται για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς δήλωσε νωρίτερα ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Οπως είπε, η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα 1 χιλιόμετρο από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί στον Νέο Βουτζά. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Εγκλωβισμένες γυναίκες σε σπίτι στο Μάτι – Έκκληση για βοήθεια

Την ίδια ώρα, γυναίκα απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια καθώς η μητέρα και η θεία της που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας παραμένουν εγκλωβισμένες στο σπίτι τους στο Μάτι ενώ μαίνεται η πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά.

Όπως γράφει σε ανάρτησή της στο facebook η μητέρα της αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα ενώ η θεία της έχει κινητικά προβλήματα.


Εκτροπή της κυκλοφορίας σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος   

Εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται, εδώ και λίγα λεπτά, σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…